Sport

2017.04.23. 18:37

Hat arany az EÚK mérlege Debrecenben

Zsúfolt programmal, tizenkét döntővel ért véget a Debrecenben rendezett úszó országos bajnokság.

S. K.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, az ob befejező napján is minden egyéni döntőben érdekelt „Iron Lady”, összességében hat egyéni arannyal zárta az eseményt, ezzel a viadal legeredményesebb versenyzője lett.

A zárónapon az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, országos csúcstartó Cseh László 100 méter pillangón második lett, előtte végzett a nála 14 évvel fiatalabb, érdi junior Európa-bajnok Milák Kristóf, aki maga mögé utasított további olyan neves versenyzőket is, mint a negyedikként végzett Kenderesi Tamás és az ezúttal csak ötödik Biczó Bence. Milák – Cseh Lászlót lehajrázva – a világranglistán hetedik helyet érő idővel nyert.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Cseh László három aranyérmet szerzett Fotó: MTI
[/caption]

Az Egri Úszó Klub összesítésben hat arany- (Cseh László 50 m pillangó, 200 m vegyes, Burián Katalin 200 m hát, Németh Nándor 100 m gyors, 4x100-as férfi gyorsváltó: Németh Nándor, Holló Balázs, Lakatos Dávid, Cseh László, 4x200-as  váltó: Lakatos Dávid, Németh Nándor, Holló Balázs, Cseh László), négy ezüst- (Lakatos Dávid 800 m gyors, Burián Katalin 100 m hát, Cseh László 100 m pillangó, 4x100 m vegyes váltó: Németh Nándor, Takács Tamás, Cseh László, Holló Balázs) és öt bronzéremmel (Németh Nándor 50 m gyors, 200 m gyors, Holló Balázs 400 m vegyes, Lakatos Dávid 1500 m gyors, Burián Katalin 50 m hát) zárta az országos bajnokságot.
Az edzőként Plagányi Zsolt, Kovács Ottó, Hutkai Dániel trió által irányított megyeszékhelyi klub a csapatok pontversenyében a győriek mögött a második helyen végzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!