Sport

2017.04.04. 09:56

Verekedés és ökölharc, indulatok a gólzáporban

A megoldás nem a játékvezetők kezében villan, vagy azok zsebében lapul.

Bódi Csaba

Egy tizennyolc gólos győzelmet hozott megyei II-es meccs aligha tartozik a komoly kategóriába. Az már inkább elgondolkodtató, hogy egy ilyen 90 perc során miért kell ököllel fejen ütni az találkozó egyik legeredményesebb játékosát.

– Szeruha Dávid lelkesen ment a labdáért, hogy elvégezze a szabadrúgást – idézte Bélapátfalva–Erdőtelek megyei II. osztályú mérkőzés 69. percének eseményeit Bársony Dániel. – Megpróbálta a játékszert kivenni az ellenfél játékosának a kezéből, amit az erdőtelki Danó László sérelmesnek vett. A vendégek labdarúgója ököllel többször is fejbe ütötte csapattársunkat.

- Szeruhát sportszerűtlen magatartásért állította ki a játékvezető, amit jómagam aggályosnak tartok, ugyanis ő csak saját magát védte.

A bélapátiak játékos-edzője azt is hozzáfűzte, hogy a négy gólig jutott támadójuk kiállításától eltekintve gálamérkőzést játszottak, ahol nem volt egy súlycsoportban a két csapat. A 18–0-s eredmény önmagáért beszélt, hasonló csúfos vereségre aligha akadt még példa az erdőtelki labdarúgás történetében.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A futball lényege a labda és nem egymás (le)rúgása Képünk illusztráció/Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Nagy zakók vonatkozásában egyébként sem Pusomáék az idei éllovasok, hanem a szihalmiak. A sereghajtó gárda eddigi 19 mérkőzésén 235 kapott találatot könyvelhetett el öt rúgott gól ellenében, ami több, mint negatív rekord. A számszerűségtől ebben az esetben azonban akad lényegesebb, mégpedig az a morális állapot, ami a hétvége – lapunk által ismert – két mérkőzésén brutalitásba csapott. A Bélkő-alján történt ökölcsapások nemcsak az elszenvedő helyieknek fájtak, hanem tágabb értelemben szűkebb hazánk kis futballéletének is. Miként az sem vetett jó fényt „mennyei labdarúgásunkra”, ami Szihalmon esett meg.

Történt, hogy a tarnaméraiak 6–1-es győzelmet hozott vendégjátéka során a 29. percben 11-eshez jutottak a látogatók, amelyet követően a hazai kapusa, Tóth Róbert elrúgta a labdát. Ezt számon kérte tőle a méraiak részéről Balogh Gábor, akinek azonban visszaszólt a hálóőr. Balogh erre rúgással válaszolt, majd érkezett a szihalmi Baráth Bálint, aki társa védelmére kelt. A verekedés végeztével mindhárom játékos piros lapot kapott.

Három kiállítás Szihalmon, három Bélapátfalván. Még ha mind nem is tettlegesség miatt történt, több mint sok ez így együtt. Sőt, külön külön, meg úgy általában is.

A megoldás nem a játékvezetők kezében villan, vagy azok zsebében lapul.
Tűrés, megengedés, szabályok betartása. A sport sok mindenre megtanít.
A viselkedés is ide tartozna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!