büntetés

2019.03.21. 17:31

20 ezer eurót kell kicsengetnie Ronaldónak

Úgy ünnepelt, ahogy nem kellett volna.

Portugal's forward Cristiano Ronaldo attends a training session at the Luz stadium in Lisbon on March 21, 2019 on the eve of the Euro 2020 group B qualifying football match between Portugal and Ukraine. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP)

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 20 ezer euróra (6,2 millió forintra) büntette Cristiano Ronaldót, a Juventus portugál sztárját, aki obszcén gesztussal ünnepelte három gólját múlt kedden az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján.

A mesterhármast elérő játékos a harmadik, 11-esből szerzett találatát követően utánozta le – a saját stílusában – Diego Simeonét, a vendégek vezetőedzőjét, aki a párharc első mérkőzésén hasonlóan mutogatott. A tréner akkor nyilatkozatában úgy fogalmazott: csapata bátorságát akarta kiemelni a mozdulatával, amely azt akarta jelezni, hogy „tökösek” a játékosai. Simeone ezért később szintén 20 ezer eurós büntetést kapott.

Ronaldo tavaly nyáron igazolt a Real Madridtól a Juventushoz, a királyi gárda mezében 31 meccsen 22-szer vette be a városi rivális Atlético kapuját. A visszavágón szerzett volt a 122., 123. és 124. gólja a BL-ben, ezzel újabb rekordot állított fel.

A Juventus az Ajax Amsterdammal találkozik majd a negyeddöntőben.

Borítókép: Ronaldo egy edzésen Lisszabonban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában