Sportlövő Eb

2017.07.26. 10:47

Péni István döntős összetett puskában

Péni István bejutott a nyolcas döntőbe a férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számban a bakui sportlövő Európa-bajnokságon, az alapversenyt az ötödik helyen zárta.

Az azeri kontinensviadalon a lövőknek már az elmúlt napokban is nagyon meg kellett küzdeniük a rendkívül szeles időjárási viszonyokkal, ami alaposan rányomta a bélyegét az eredményekre, amelyek az összetettben is messze elmaradtak a megszokottaktól. Az Eb eredményközlő honlapja szerint az alapversenyben a fekvő szám aranyérmese, a fehérorosz Jurij Scserbasevics volt a legjobb, de ő is csak 1165 körig jutott. A riói olimpián ebben a számban 12. Péni – aki másfél hónapja a gabalai világkupa-versenyen győzött, s ott 1182 körrel jutott döntőbe – 1157 kört ért el, ezzel ötödik lett az 58 fős mezőnyben.

Az összetett szám 2010-es világbajnoka, Sidi Péter 1148 kört lőtt, ami 13. helyet ért a számára, míg Somogyi Péter 1121-gyel az 53. pozícióban végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!