zene

2019.03.25. 11:44

Elkészült az asztalitenisz-vb hivatalos dala

A pörgös számban az Irie Maffia is közreműködött.

Elkészült az áprilisi, budapesti asztalitenisz-világbajnokság Friends (Barátok) című hivatalos dala, melyet a szervezők szerint fiatalos lendület, nyári dallamok, pozitív erő és sokoldalúság jellemez.

Az 55. egyéni vb-vel a szervezőbizottság az élsporton túl a játék sokoldalúságát, összetartó erejét, határokon és kontinenseken átívelő közösségépítő erejét is szeretné hangsúlyozni. A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) elnöke, Nátrán Roland is ezt emelte ki:

„Sportágunkat mindenki jól ismeri, hiszen szerencsére az általános iskoláknak vagy nyaralóknak állandó bútorzata a pingpongasztal. Ennek a sportágnak így központi szerepe van barátságok születésében, az aktív szabadidő eltöltésben, olykor pedig ez alapozza meg egy nemzetközi sportolói karrier megvalósulását – idézte az elnököt a MOATSZ hírlevele. – Szerettük volna, ha mindez megmutatkozik az asztalitenisz-vb dalában és a hozzá tartozó klipben is. A zene persze mindig szubjektív, de Lotfi Begi és az Irie Maffia garancia a minőségre, és zenéjük a klippel együtt számomra pontosan azt az érzést fogalmazza meg, amit mi a világbajnoksággal – az élsporton túlmutatva – szeretnénk üzenni.”

A mű producere és DJ-je, Lotfi Begi emlékeztetett rá, hogy az elmúlt években sok sporttal kapcsolatos eseményhez, programhoz készített dalokat vagy akár lemezt is, így nem lepte meg az újabb felkérés, melynek nagyon örült.

„Mivel egy világversenyről van szó, nagy kihívás volt számomra, hogy a dalt akár külföldön is hallani fogják a vébén szereplő országokban. Külön öröm számomra, hogy a számot az egyik kedvenc hazai zenekarommal készíthettem, nevezetesen az Irie Maffiával, akik hozzák a tőlük megszokott pozitív energiát, amit az általam már jól ismert hangzással keverünk! Nagyon izgalmas lett a végeredmény!”

- mondta.

Az asztalitenisz-világbajnokságot április 21. és 28. között rendezik a Hungexpón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!