bajnokok ligája

2020.02.24. 12:56

A Bayern München és a Barcelona is idegenbe látogat

A párharcok első találkozóin a Bayern München a londoni Chelsea, míg az FC Barcelona a Napoli vendége lesz.

goaljubel Robert LEWANDOWSKI (FC Bayern Munich), jubilation, joy, enthusiasm ,, action, single image, cut single motif, half figure, half figure. Soccer 1.Bundesliga, 23.matchday, matchday23, FC Bayern Munich (M) - SC Paderborn) PB 3-2, on 21.02.2020 in Muenchen ALLIANZARENA, DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND / OR QUASI-VIDEO , | usage worldwide

Forrás: AFP / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance

Fotó: Frank Hoermann

A bajor és a katalán sztárcsapat közösen tartja a rekordot a BL-negyeddöntős szereplésekre vonatkozóan, mert eddig

mindkét együttes 17 alkalommal jutott a legjobb nyolc közé a legrangosabb európai kupasorozatban.

A Bayernnek egy hajszálnyival mégis jobb a teljesítménye ebben a tekintetben, mivel 23 BL-indulásból érte el ezt a mutatót, a Barcelonának viszont 24 BL-részvételre volt ehhez szüksége.

A papírforma szerint, ha szorosan is, de a német és a katalán csapatnak is tovább kellene jutnia a következő körbe, a kiváló formában futballozó Bayernnek az oda-visszavágós párharcban le kellene gyűrnie a Chelsea fiatal együttesét, míg a Barcának az olasz bajnokságban is botladozó nápolyiak elvben nem bizonyulhatnak túl nagy falatnak.

Frank Lampardnak, a londoni Kékek vezetőedzőjének számolnia kell néhány sérülttel, akik közül talán a legnagyobb érvágás a francia világbajnok N'Golo Kanté hiánya.

A szakértők által a világ egyik legjobb védekező középpályásának tartott 28 éves futballista múlt hétfőn szenvedett izomsérülést és három hetet kell kihagynia. A Chelsea viszont nélküle is győzelemmel készült fel a Bayern elleni csatára, a Premier League-ben szombaton 2-1-re verte a vendég Tottenhamet.

Szintén sikerrel vette a „főpróbát” a Bayern, amelynek viszont meg kellett izzadnia a sikerért a Bundesliga legutóbbi fordulójában a sereghajtó Paderborn ellen. A péntek este saját közönségük előtt kiharcolt 3-2-es győzelemből a lengyel válogatott Robert Lewandowski két góllal vette ki a részét, második, három pontot érő találatát a 88. percben szerezte. Várhatóan a Chelsea-nek is az lesz a legkomolyabb feladata, hogy megállítsa a 31 éves csatárt, aki

a Bundesligában 23 forduló alatt 25 gólt szerzett, a BL-ben pedig 10 találattal szintén vezeti a góllövőlistát a Salzburgból Dortmundba szerződött norvég Erling Haalanddal holtversenyben.

A Bayern München számára kedvelt helyszín London, 2000 óta kilenc BL-meccsből ötöt megnyert, közte 2013-ban a Borussia Dortmund ellen játszott döntőt. Legutóbb a mostani kiírás csoportkörében aratott sikert a bajor csapat, tavaly októberben a Tottenham otthonában diadalmaskodott 7-2-re.

Nápolyban a december 11-én vezetőedzőnek kinevezett Gennaro Gattusóra talán az eddigi legnagyobb kihívás vár, a hullámzó teljesítményt nyújtó tanítványait kellene győzelemre vezetnie a hatszoros aranylabdás Lionel Messi fémjelezte Barcelonával szemben. A katalán sztárcsapat szombat este a La Ligában 5-0-ra ütötte ki a vendég Eibart, Messi pedig négy góllal vette ki a részét a sikerből. Győzelemmel hangolt a keddi BL-ütközetre a Napoli is, amely a Brescia otthonában nyert 2-1-re a Serie A 25. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

A sérültek inkább a vendégoldalon nehezítik a vezetőedző dolgát, a január 13-án kinevezett Enrique Setién változatlanul nem számíthat az uruguayi Luis Suárez és a francia Ousmane Dembele játékára, de hiányozni fog a keretből Jordi Alba és Sergi Roberto is.

Mindkét mérkőzés 21 órakor kezdődik.

Forrás: MTI

Borítókép: Lewandowski góllövő cipőjére Londonban is szükség lesz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában