LABDARÚGÁS

2019.08.26. 20:00

A besenyőtelki fiatal 80 góllal a megyei legeredményesebb labdarúgó

Jelentős részben a támadónak köszönhető az U15-ös gárda bajnoki címe.

Hegoczki F. Zsolt

A 2018/2019-es megyei bajnokságban Monori József szerezte a legtöbb gólt, szám szerint 80 találatot. A Besenyőtelek SC 14 évese az U15-ös pontvadászat Keleti csoportjában volt ennyiszer eredményes.

A félévkor 61 góljával szintén az összehasonlítás élén végzett játékosról akkoriban már készítettünk riportot, amelyet az egész családja nagy örömmel fogadott. De az ellenfelek is, ugyanis így már tudták, kire érdemes figyelni a besenyőieknél. Ez jelentősen lekötötte a fiatal erejét. Azért sem sikerült közel sem a duplázás, mert ha már Heves megyében vagyunk, a hevesség miatt kiállították a Bélapátfalva elleni mérkőzésen a bajnokság vége felé. Meglökte az ellenfele, mire ő visszalökött. Mindkettőjüknek járt a piros cédula.

Monori József és a kedvenc játékszere Fotó: Hego Kreatív Stúdió

Mivel Monori József soha életében nem volt kiállítva, nem tudta, mi a teendő az ilyen helyzetben, nem volt rá felkészítve sem, így válaszreakciója akarva akaratlanul is kétmeccses eltiltást vont maga után. Azonban nemcsak akkor volt befogva a puska csöve, hanem akkor is, amikor a Bodon FC Pétervására együttese nem érkezett meg ellenfélként. Így öszszesen további három találkozóval kevesebben mutathatta meg, mi az a góllövés. Mindezek miatt nem csoda, hogy kevesebbszer haladt át a gólvonalon labdája a második felvonásban. Pedig félévkor még ezt nyilatkozta portálunknak:

– Remélem, hogy a következő kifogott uszonyosnak elmondhatom majd három kívánságomat. Ebből az egyik az lenne, hogy a focikarrierem építése végett a tavaszi szezonban ne legyen elmaradt meccsünk, és akkor kilőhetem majd magam tavasszal.

Vagyis ezt a kívánságot nem teljesítette az aranyhal, de azt igen, hogy újból az első lett a legek ranglétráján. És ha így van, akkor azt nem kell magyarázni sem.

A Füzesabonnyal szembeni mérkőzés vége felé még 1–1 volt az állás, amikor Monori meglódult, cselezett, s az egyéni akció finisében a hálóban kötött ki a labda. Döntő találatával 2–1-re győztek a besenyőiek. Erre a pillanatsorra emlékezett viszsza legszívesebben a közönség tőle. A szoros eredmény azért is szembetűnő, mert az ősszel a Füzesabony ellen csak ezen írás főszereplője 13 gólt hozott a konyhára. Ennyivel jobban őrizték tavasszal.

– Kifejezetten boldog volt Józsi, amikor bajnokok lettünk – fogalmazott Tóth László, a Besenyőtelek SC utánpótlás-koordinátora. – Kijelenthető, hogy jelentős részben köszönhető neki a cím. Nagy űrt hagy majd maga után, ugyanis kiöregszik a fiam, Tóth Ádám vezette serdülőcsapatból. Az utána következő gárda már most borítékolható, hogy nem esélyes az első helyre jövőre. Jönnek már követői, bontogatják szárnyaikat a keltetőben, de a hozzá hasonlóan tehetséges gyerekeknek ki kell még várni a sorukat. Józsi pont az általam irányított U19-es gárdába lép fel. De nemcsak ő, hanem a bajnoki aranyban szintén számottevő érdemeket birtokló teljes generáció. Az új szinten a kezdő csapatban számítok rá.

Tóth László már az U19-es csapatban veszi számításba Fotó: Hego Kreatív Stúdió

A játékos már a nyári felkészülési időszakát élte, amikor megbicsaklott a bokája edzésen. Sérüléséből augusztus végére épül fel. A lábadozás alatt Taktaharkányba utazott üdülni. A nagymamájánál, a kanyargós Tisza közelében van lehetősége kipihenni az elmúlt hajtós évet.

Ha a Tiszából kifog majd halat József, lesz mit megköszönni neki. De új kéréseket sem árt intézni hozzá, hiszen két reál tantárgyból megbukott az iskolában. Nem az iskola számít elsődlegesnek, ahogy nyilatkozta korábban. Augusztus végén tartják a pótvizsgát. Vajon betalál a kapun?

A másodikot 35 góllal sikerült megelőzni a góllövőlistán Fotó: Hego Kreatív Stúdió

 

A góllövőlista élmezőnye

80 gólos: Monori József (Besenyőtelek)

45 gólos: Pusuma Renátó (Bodon FC Pétervására)

32 gólos: Szakács Szabolcs (Egerszalók)

31 gólos: Hornyák Patrik (Heves)

30 gólos: Balázs Dániel (Heves)

29 gólos: Pusztai Gergely (Maklár)

28 gólos: Veres Martin (Besenyőtelek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában