MOTORSPORT

2020.01.29. 14:26

A bronzérem került Parádfürdőre

A Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) enduro szakágának díjátadó rendezvényén ünnepélyes keretek közt vehették át érmeiket a 2019-es év legjobbjai.

S. K.

Szatyina Gábor (balról), a 10-szeres Dakar-rali résztvevő Gyenes Emanuel és Holló Bence az enduro ob dobogósai Fotó: Vadas Mária

A 28 esztendős motoros a 2018-as második és a 2016-os első hely után zárta ismét dobogós pozícióban a magyar enduro bajnokság küzdelmeit.

– A hat állomásból álló versenysorozat Béren rendezett második fordulójában vállsérülést szenvedtem, emiatt jelentős hátrányba kerültem a vetélytársakkal szemben – emlékeztetett Holló Bence. – A folytatásban az ötödik helyről sikerült felkapaszkodni a dobogóra, ami azért nem kis fegyvertény. Olykor technikai problémák is hátráltattak, de igyekeztem megőrizni a hidegvérem. Zártam már eredményesebb évet is, minden latba vetve nem panaszkodom.

Szatyina Gábor (balról), a 10-szeres Dakar-rali résztvevő Gyenes Emanuel és Holló Bence az enduro ob dobogósai Fotó: Vadas Mária

Az idei évben újabb állomással bővül a bajnokság, Holló számára ez újabb kihívással kecsegtet.

– Az enduro bajnokságban idén is szeretnénk dobogón zárni, lehetőleg még előkelőbb helyen – tekintett előre a motoros. – A legjelentősebb 2020-as nemzetközi versenyem a Red Bull Romaniacs lehet, de Románián kívül Törökországban is vár rám megmérettetés. Zsúfolt a versenynaptár, nem kevés órát töltök idén is a motoron.

Az év első fellépése a budapesti Papp László Arénába szólítja a versenyzőt, ahová február 1-én a SzuperEndro Világbajnokság mezőnye érkezik.

– Az Európa Kupában indulok, ahol várhatóan mintegy negyven vetélytárssal kell versenyre kellnem – folytatta Holló Bence. – Szeretnék bekerülni a döntő futamba, ahol tizennégyen küzdünk a végső elsőségért.

A SuperEnduro a supercross és az enduro ötvözete. Az egyik, ha nem a leglátványosabb műfaja a motoros teremsportoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában