BÚVÁRSPORT

2020.02.19. 15:55

A gyöngyösi búvárok erős csapattal indulnak az egri világkupán

A világ- és Európa-bajnok, Világjátékok-győztes Senánszky Petra, az ugyancsak világ- és Európa-bajnok, 43 éves Kanyó Dénes és az idén januártól immár győri színekben versenyző exgyöngyösi világ- és Európa-bajnok Bukor Ádám is ott lesz hétvégén a 15. CMAS uszonyosúszó-világkupa egri mezőnyében.

S. K.

A Bitskey-uszodában 18 ország 559 nevezője 58 versenyszámban indul Fotó: Lénárt Márton

Fotó: LENART_MARTON

A Bitskey-uszodában 18 ország 559 nevezője 58 versenyszámban mérheti össze tudását. A viadalon négy kontinens képviselteti magát, az európai országokon kívül érkeznek sportolók az Egyesült Államokból, Indonéziából és Tunéziából.

– Kis létszámú, de erős csapattal utazunk – osztotta meg a Mátrai Erőmű Búvárklub vezetőedzője, Veress András. – A felnőtt mezőnyben Mozsár Alex indul 200, 400 és 800 méter felszíni úszásban. A junioroknál Deme Dorka és Kiss Nándor ugyanezen versenyszámokban áll rajtkőre, míg Pernyész Dorottya az uszonyos gyorsúszás számaiban indul 50-től 400 méterig. Különösebb elvárás feléjük, szeretném, ha mindannyian dobogós helyezést érő időeredményeket teljesítenének.

Bukor Ádám klubváltása kapcsán a szakember úgy fogalmazott: a felvidéki úszó életviteli indokkal és olyan egyéb okok miatt váltott, amit igazán csak ők tudnak...

A Bitskey-uszodában 18 ország 559 nevezője 58 versenyszámban indul Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A világcsúcstartó és Világjátékok-győztes Senánszky Petra egyéniben 50 és 100 méteren áll rajthoz. A 26 éves sportoló izgatottan várja a versenyt, mert legutóbb ősszel volt éles megméretése, azóta edzésmunkát végzett.

– A legutóbbi Világjátékokon elért siker után nem volt könnyű újra belelendülni a nagy munkába, de most a 2021-es, egyesült államokbeli Világjátékokon való részvétel motivál a leginkább – jelentette ki a 2017-es lengyelországi eseményen 50 és 100 méteren is világcsúccsal győztes Senánszky Petra, aki Egerben két váltószámban is versenyez majd.

A debreceni uszonyosúszók edzője, Kókai Dávid azt mondta, tökéletesen sikerült a versenyző felkészülése, nyárra pedig remélhetően eljutnak odáig, hogy Senánszky tovább tudjon javítani a világcsúcsain. – Most minden mutatóban jobb, mint 2017-ben, amikor azokat a bizonyos, máig érvényben lévő világcsúcsokat úszta – közölte Kókai Dávid, majd kiemelte, Senánszky esetében már a pályafutása korai szakaszától kezdve szem előtt tartotta, hogy fokozatosan építsék fel őt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában