BÚVÁRSPORT

2019.08.06. 18:39

A gyöngyösi ifista lány bronzot hozott a vb-ről

A tizennégy fős magyar csapat egy arany-, két ezüst-, és öt bronzéremmel zárta a világbajnokságot.

Sike Károly

A váltó tagjaként Deme Dorka jobbról a második Beküldött fotó

A 4x100 méteres váltó tagjaként bronzérmet szerzett a Sarm es-Sejkben rendezett junior uszonyosúszó-világbajnokságon Deme Dorka. A gyöngyösi Mátrai Erőmű BK kiválósága 200 és 400 méter felszíni úszásban egyaránt negyedikként csapott célba. Klubtársa, Eperjesi Mirtill 400 méter búvárúszásban az ötödik helyen végzett.

A váltó tagjaként Deme Dorka jobbról a második Beküldött fotó

– Egyéni rekordok és ifjúsági országos csúcs is büszkeségre adhat okot – értékelte a gyöngyösi lányok teljesítményét a Mátrai Erőmű BK vezetőedzője, Veress András. – A még ifjúsági korú Deme Dorka szereplése nagy reményekre jogosíthat fel bennünket a jövőt illetően. Eperjesi Mirtill is bizonyította, hogy nem érdemtelenül utazhatott Egyiptomba, teljesítményével képes túlszárnyalni saját maga és a szakvezetés által támasztott elvárásokat. Rendkívül büszke vagyok rájuk. A versenyszámok utáni mosoly az arcukon mindent megért!

A tizennégy fős magyar csapat egy arany-, két ezüst-, és öt bronzéremmel zárta a világbajnokságot. Az összesített éremtáblázaton az ötödik helyen végzett a válogatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában