KÉZILABDA

2019.11.21. 15:57

A hangulat motiválja az SBS-Eger játékosait

A zöld-fehérek harmadik szezonjukat töltik az élvonalban, s eddig a Kemény Ferenc Sportcsarnokban egyetlen bajnoki pontot sem szereztek.

S. K.

Jane Cvetkovszki hálás a szurkolóknak Fotó: Lénárt Márton

A férfi NB I. 10. fordulójának mérkőzése:

SBS-EGER (9.)–FTC-HUNGAROCONTROL (5.)

Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, péntek, 18.00. V.: Felhő F., Öcsi T.

Három hét után játszik ismét bajnoki mérkőzést a megyeszékhelyi férficsapat. Az emlékezetes Csurgó elleni győzelmet követően, újabb magasan jegyzett ellenféllel szemben mutathatja meg oroszlánkörmeit az SBS.

– Nem a véletlen műve, hogy ilyen jól szerepel a Ferencváros, hiszen minden csapatrészben rendelkeznek kiemelkedő tudású játékossal – fogalmazott az egriek vezetőedzője, Tóth Edmond. – Az erőviszonyok azzal talán kiegyenlítődhetnek, hogy hazai pályán fogadjuk ellenfelünket, reményeink szerint ismét telt házas találkozón. Három hete nem játszottunk bajnoki mérkőzést, ilyen hosszú kihagyás azért hagyhat nyomot a csapaton. Ettől függetlenül elszántak vagyunk, igyekeztünk alaposan felkészülni a fővárosiak játékából.

Arra a kérdésre, hogy az elmúlt fordulók sikerei milyen hatással vannak a csapatra, a tréner így válaszolt:

– A helyén kell kezelni ezeket a mérkőzéseket, bár kétségtelen, hogy önbizalmat adnak a játékosoknak – fogalmazott. – A győzelmek építik a csapatok, bízom benne, hogy tudunk még mérkőzést nyerni az ősszel. Az újak is megtapasztalhatták, milyen élmény szurkolóink előtt rangadót nyerni, s ez az érzés ami motiál mindenkit.A Ferencváros az eddigi kilenc bajnoki mérkőzéséből hatot megnyert, jelenleg mindössze a rosszabb gólkülönbsége miatt szorul le a dobogó legalsó fokáról. A fővárosiak eredményei azonban nem riasztják meg játékosainkat, sőt az újabb bravúr kiharcolásának lehetősége csak még elszántabbá teszi Füzi Dánieléket.

Az egriek észak macedón kapusa, Jane Cvetkovszki kulcsszereplő lehet, csak mint a másik oldalon a szlovák hálóőr, Marian Zernovic.

– Nagyszerű klubhoz kerültem, remekül érzem magam, a társaimmal együtt rendkívül motiváltak vagyunk – fogalmazott Czvetkovszki. – Az elmúlt három hónapban nagyon sok biztatást kaptunk, a szurkolóknak óriási érdemük van az eddigi szereplésünkben. Hatalmas energiákat tudnak felénk sugározni. Kiváló együttes a Ferencváros, de úgy érzem, mi kerülünk ki győztesen.

A zöld-fehérek harmadik szezonjukat töltik az élvonalban, s eddig a Kemény Ferenc Sportcsarnokban egyetlen bajnoki pontot sem szereztek. A cél ezúttal is az, hogy a megyeszékhelyi gárda megőrizze hazai veretlenségét.

Jane Cvetkovszki hálás a szurkolóknak Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában