KÉZILABDA

2019.05.10. 17:17

A Kövesd legyőzését ajándéknak szánják a gyöngyösiek

S. K.

A gyöngyösi Varsandán Milánék (középen) ismét összecsapnak a kövesdiekkel

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

A férfi NB I. 25. fordulójának mérkőzései:

HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (6.)–MEZŐKÖVESDI KC (13.)

Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, szombat, 18.00. V.: Altmár K., Horváth M.

A bajnokság utolsó két mérkőzése már nem befolyásolja a gyöngyösiek helyezését, így a hazaiak számára a presztízsen kívül már nincs különösebb tétje a találkozónak. A mátraaljaiak a 2013/14-es szezont követően végeznek ismét az előkelő hatodik helyen.

– Szeretnénk sikerrel zárni a hazai bajnoki mérkőzések sorát – tekintett előre a gyöngyösiek vezetőedzője, Konkoly Csaba. – Rendkívül hálásak vagyunk a szurkolóknak azért a támogatásért, amit egész évben kaptunk, ezért kötelező feladatként tekintünk a Mezőkövesd legyőzésére is.

Eközben a borsodi gárda a kiesés elöl menekül. Ahhoz, hogy a matyók ősszel is az élvonalban szerepeljenek, a hátralévő két mérkőzésen több pontot kell szerezniük, mint a legfőbb riválisnak számító Cegléd. Az MKC a gyöngyösi vendégjáték után a Dabast fogadja, míg a CKKSE előbb a Szegeddel, majd a Veszprémmel csap össze. A kövesdiek számára bizakodásra adhat okot, hogy a januári Ligakupa-csoportmérkőzések során Kovács Bencéék oda-vissza legyőzték a gyöngyösieket.

A gyöngyösi Varsandán Milánék (középen) ismét összecsapnak a kövesdiekkel
Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

BALATONFÜREDI KSE (4.)–DVTK-EGER (11.)

Balatonfüred, szombat, 18.00. V.: Fekete D., Tóth T.

Ezer sebből vérző egri gárda igyekszik felvenni a küzdelmet a fürediekkel, akik a Csurgóval állnak harcba a negyedik hely megszerzéséért. A megyeszékhelyiek számára két fordulóval a bajnokság zárása előtt a 11–12. hely valamelyike tűnik reálisnak.

– Azoknak a kézilabdázóknak szeretnék több játékpercet adni, akik a következő szezonban is egri színekben szerepelnek – osztotta meg a DVTK-Eger vezetőedzője, Tóth Edmomd. – A Komló elleni utolsó hazai mérkőzés nagyobb esélyekkel kecsegtet, ezért a Balaton-parti fellépést is már igyekszünk a baranyaiak elleni felkészülésnek alárendelni. A Füred hazai pályán csak a Szegedtől, a Veszprémtől és a Tatabányától szenvedett vereséget. Óriási iramot diktáló, szervezett kézilabdát játszó ellenfél.

Az egriek negyedszer találkoznak a 2018/2019-as szezonban a Füreddel. Szép emlék a Ligakupa negyeddöntős párharca, ahol 57–54-es összesítéssel jutottak a négy közé, ugyanakkor a decemberi bajnoki mérkőzésen a BKSE 27–25-re nyert Egerben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában