Megerősítették

2018.10.29. 06:18

A Leicester City tulajdonosa is meghalt a helikopterbalesetben

Vasárnap éjjeli közleményében a Leicester City angol labdarúgóklub megerősítette, hogy tulajdonosa és elnöke, Vichai Srivaddhanaprabha is meghalt a csapat stadionja mellett történt előző esti helikopterbalesetben.

(FILES) In this file photo taken on May 18, 2016 Leicester City FC's owner Vichai Srivaddhanaprabha applauds as they take part in a presentation of the English Premier League football trophy at the King Power duty-free headquarters in Bangkok on May 18, 2016. - A helicopter belonging to Thai tycoon Vichai Srivaddhanaprabha crashed on October 27, 2018 near the stadium of his UK football club Leicester City. The identities of the pilot and any passengers on board have not yet been confirmed. It is also not yet known if anyone on the ground was injured. (Photo by CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP)

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Christophe Archambault

A milliárdos thaiföldi üzletember helikoptere a Leicester City és a West Ham 1:1-es döntetlennel végződött mérkőzése után szállt fel a klub King Power nevű stadionjának gyepéről, ám néhány másodperccel később meghibásodott, a stadion mellett lezuhant és felrobbant. A helikopteren a 61 esztendős Vichai Srivaddhanaprabhával és a pilótával együtt öten tartózkodtak. A Leicester City vasárnap éjjeli közleménye szerint a szerencsétlenséget egyikük sem élte túl.

Srivaddhanaprabha halálát a brit sajtó nem hivatalos forrásokat idézve már vasárnap is gyakorlatilag tényként kezelte, de a labdarúgóklub csak több mint 24 órával a baleset után, az áldozatok azonosítását követően erősítette meg hivatalosan.

Vichai Srivaddhanaprabha, aki haláláig a King Power International Group nevű, bangkoki székhelyű kiskereskedelmi hálózat elnök-vezérigazgatója volt, 2010-ben vásárolta meg a Leicester Cityt 39 millió fontért. A Leicester City vasárnap éjjeli közleménye szerint Vichai Srivaddhanaprabha személyében „a világ egy nagyszerű embert veszített el”, egy olyan embert, akinek vezetésével a klub egyetlen családdá forrt össze, és családként gyászolja néhai tulajdonosa halálát.

A klub bejelentette azt is, hogy a csapat következő két mérkőzését elhalasztják.

Gyászolók és a kegyelet virágai a Leicester City stadionja előtt
Fotó: Ben Stansall / AFP

A helikopter felszállását a mérkőzést Angliában közvetítő fizetős televíziós sportcsatorna, a BT Sport egyenesben közvetítette a meccset értékelő műsor közben, de a gép lezuhanása az adásban nem látszott.

A baleset oka egyelőre nem ismeretes, de egy szemtanú beszámolója szerint a stabilizáló hátsó rotor leállt, és a gép ezután megállíthatatlanul pörögni kezdett, majd a stadion mellett lezuhant.

A légi balesetek kivizsgálását végző brit hatóság (AAIB) megkezdte a szerencsétlenség okainak feltárását.

Vichai Srivaddhanaprabha a 2015-2016-os Premier League trófeájával
Fotó: Christophe Archambault / AFP PHOTO

Vichai Srivaddhanaprabha vezetésével a Leicester City az angol élvonalbeli labdarúgás történetének egyik legváratlanabb bajnoki címét szerezte a Premier League 2015-2016-os szezonjában.

Az évad elején egyes londoni fogadóirodák 5000/1-es nyereményesélyt is kiírtak erre a lehetőségre, vagyis gyakorlatilag teljesen valószínűtlennek tartották a Leicester City bajnoki címét, és így a maguk szempontjából szinte kockázatmentesnek az erre kínált fogadójátékot. Becslések szerint az angol fogadóiparnak nettó 50 millió fontjába (több mint 18 milliárd forintjába) került a Leicester City bajnoki címe, amely az első volt a klub fennállása óta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában