BÚVÁRSPORT

2020.02.21. 15:12

A leszakadt tető miatt váltott klubot a volt gyöngyösi uszonyosúszó

A 15. CMAS uszonyosúszó-világkupa egri fordulóján is láthatják a galántai úszót.

S. K.

Mozsár Alex (balról) és Bukor Ádám klubtársak voltak a gyöngyösieknél

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

A Győri Búvár Sportegyesület színeiben érkezik a Bitskey Aladár Uszodában az előttünk álló hétvégén zajló 15. CMAS uszonyosúszó-világkupa egri fordulójára az exgyöngyösi világ- és Európa-bajnok Bukor Ádám. A galántai versenyző decemberben váltott klubot, amelynek okairól az edző-édesapa, Jakoda Tibor szolgált információval.

– Ádám annak ellenére, hogy 2017 óta gyöngyösi színekben versenyzett, a Felvidéken élt és edzett napi két alkalommal – osztotta meg Jakoda. – Az uszodának azonban 2019. április 6-án leszakadt a tetőszerkezete, ezt követően azonnali hatállyal bezárt. A mai napig nem működik és el sem kezdték a javítását. Lakóhelyéhez, Galántához a legközelebbi edzéslehetőség Győrben kínálkozott. A Rába-parti városban azonnal segítő kezet nyújtottak, sőt azt is felvetették, hogy Ádám ne ingázzon napi szinten 148 kilométert, mert az kihathat a sporteredményeire, ezért szállást és munkát is ajánlottak. A döntésben épp olyan fontos volt, hogy Ádám a győri Széchenyi István Egyetemen kívánja folytatni tanulmányait, mint az a tény, hogy 21 évesen már 15 éve úszik és kitűnő sporteredményekkel büszkélkedhet. Ezt kínálta Győr, ahol minden lehetőség adott, hogy folytassa sikersorozatát.

A Mátrai Erőmű BK vezetőedzője, Veress András, a klubváltás kapcsán megjegyezte: továbbra is szurkol Ádámnak és büszke arra, hogy három évig gyöngyösi színeinkben versenyzett.

– Eligazolt, mert el kellett igazolnia. Sok sikert kívánok neki és edzőjének – tette hozzá a szakember.

Mozsár Alex (balról) és Bukor Ádám klubtársak voltak a gyöngyösieknél
Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában