BL-döntő

2019.06.01. 23:08

A Liverpoolé lett a trófea

A végeredményt a 87. percben a Barcelona elleni elődöntő hőse, az Anfielden duplázó belga Divock Origi állította be.

Madrid, 2019. június 1. Jordan Henderson, az FC Liverpool (b) és Danny Rose, a Tottenham Hotspur játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája döntõjében a madridi Wanda Metropolitano Stadionban 2019. június 1-jén. MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Tolga Bozoglu

Az FC Liverpool nyerte a labdarúgó Bajnokok Ligája 2018/19-es szezonját azt követően, hogy a sorozat szombat esti madridi fináléjában 2-0-ra legyőzte a Tottenham Hotspur együttesét.

Az angol házidöntő első gólját az egyiptomi Mohamed Szalah szerezte már a második percben, miután a szlovén Damir Szkomina játékvezető 25 másodperc elteltével kezezés miatt büntetőt ítélt. A végeredményt a 87. percben a Barcelona elleni elődöntő hőse, az Anfielden duplázó belga Divock Origi állította be.

A Liverpool története során hatodik alkalommal hódította el a legrangosabb európai trófeát.

Borítókép: Jordan Henderson, az FC Liverpool (b) és Danny Rose, a Tottenham Hotspur játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében a madridi Wanda Metropolitano Stadionban 2019. június 1-jén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában