A megye sportolói is az otthonmaradásra buzdítanak

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben nem csak a szakemberek kérik a lakosságot, hogy maradjanak otthon, hanem példamutatásukkal a sportolók is erre buzdítanak.

B. M.

Forrás: SBS-Eger férfi kézilabda csapat/Facebook

A sportélet leállása után egyre több példakép és csapat buzdít arra, hogy maradjunk otthon, hiszen ezzel védhetjük meg magunkat és embertársainkat a koronavírustól, illetve lassíthatjuk le annak terjedését. Mindemellett pedig vannak, akik ötletes videókkal és kezdeményezésekkel dobják fel az otthon maradók mellett saját napjaikat is.

Gyarmati Panka Európa-bajnok, junior világbajnok snowboardos is letette deszkáját.

– Azt hiszem, legközelebb jövő szezonban élhetem át ezt az érzést. A megannyi terv, utazás, edzések mind el lettek törölve, így marad a nosztalgiázás – írja a Facebookon.

Rákóczi Renáta női kick-box világbajnok, akiért tavaly az Exatlonban is szurkolhattunk, jó tanácsokkal látja el rajongóit.

– Fogyasszatok sok vitamint és mossatok kezet minél sűrűbben. Figyeljünk egymásra, együtt sikerülhet megállítani ezt a vírust de mindenkinek komolyan kell vennie! – írta, és arra kért mindenkit, hogy legyenek türelmesek a kereskedelmi dolgozókkal, mert „csinálják amíg bírják”.

https://www.facebook.com/rakoczirenikickbox/photos/a.698827973844607/1010503399343728/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARBiUcS4gh_HO_eku12KGzFr5PB26bDFGxLL7efGMbS5RCAEKFHlTjvQ_Zzr_gcGb4OWv6UfrzLJLXBbHuJ3VC3tn_rVAniwTtnP3Tnok3B5TlJuYUtHylTS4S33y6frFNhNiUQe8g0OPwsnFWDT0rAqyqLJHD8U2E0Epg0Z8_Y7igI_Jb1V8VjJno4dUvQk2PM7keiUO9WrxIJejJSPc5p_ouk3vtUIBZ1O4kBeN76QmitLiEsJ2pPIS1926xxTvKcg6m1IeWCUs9jPSyAxCbdxR9Yix0lS4eQQcIeNHx6IkdhTnle5luJQrPNAqU8_X0bt210CtIjxuxh9LxNa8LIN7w&__tn__=-R

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk a ZF Eger, az Egri Vízmű SC, az Eger SE, az SBS Eger, az Eszterházy SC játékosai, edzői, szakmai stábja önkéntes munkát vállaltak az Egerben kihelyezett fertőtlenítő és tájékoztató pontokon. Az SBS- Eger Facebook posztjában – a megelőzés mellett – az otthon maradásra szólítja fel az embereket: „Most hazai pályán, otthon kell a legjobbnak lennünk! A Magyar Kézilabda Szövetség mindenkit arra biztat, hogy a koronavírus-járvány idején maradjon otthon, vigyázzon magára, ezzel segítse, hogy minél előbb újraindulhassanak a mérkőzések!”

A ZF Eger vízilabdázói sem tétlenkednek. Az önkénteskedés mellett " target="_blank" rel="noopener noreferrer nofollow">Home Workout sorozatot indítottak, amiben Major Attila „vezetésével” megmutatják, hogy a négy fal között milyen gyakorlatokkal tartják formában magukat.

A Gyöngyösi Atlétikai Klub – hogy a szurkolók ne maradjanak GYAK nélkül – a klubbal, illetve a klub berkein belül működő szakosztályokkal, sportágakkal kapcsolatos kvízjátékot indított a facebook oldalán.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös játékosai és az utánpótlás csapatok is otthonukban töltik a koronavírus-járvány miatt elrendelt bajnoki szünetet és egyéni edzéstervek alapján tartják formában magukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!