nba-rájátszás

2019.05.07. 08:50

A Milwaukee ismét legyőzte a Bostont

A Milwaukee Bucks sorozatban harmadjára nyert a Boston Celtics ellen, amivel a párharc negyedik mérkőzését követően egy győzelemre került a keleti főcsoport döntőjébe kerüléstől az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában.

Az alapszakaszgyőztes Bucks vezére ezúttal is a görög Jannisz Antetokunmpo volt, aki úgy gyűjtött 39 pontot és 16 lepattanót, hogy a harmadik negyed elején már négy személyi hibánál járt. A Milwaukee csereemberei azonban 32-7-re jobbnak bizonyultak a bostoniaknál, akiknél a vélhetően utolsó hazai meccsén szereplő Kyrie Irving 23 pontot szerzett, de hét triplakísérletéből csak egy volt sikeres. A Bucks legutóbb 2001-ben vívott konferenciadöntőt.

Nyugaton a 38 pontos James Harden vezette Houston otthoni diadalával 2-2-re kiegyenlített a címvédő Golden State ellen. A playoffban 5/0-s hazai mérleggel büszkélkedő Rockets 50-szer próbálkozott a triplavonalon túlról, és ebből 17 hullott a gyűrűbe, míg a Warriors 33 kísérletéből csak hét volt pontos. A hajrában, 19 másodperccel a vége előtt a kaliforniaiak Stephen Curry hármasával 110-108-ra felzárkóztak, de ezután két triplát is elhibáztak. Curry 30, Kevin Durant pedig 34 ponttal zárt a vendégeknél.

Eredmények, főcsoport-elődöntők:

Keleti főcsoport:

Boston Celtics-Milwaukee Bucks 101-113

Az állás: 3-1 a Milwaukee javára

Nyugati főcsoport:

Houston Rockets-Golden State Warriors 112-108

Az állás: 2-2

A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában