labdarúgás

2019.04.18. 11:21

A Panchóban vált valóra a hatvani foci leghűségesebb házaspárjának álma

Blázi János gondnokként, neje, Erzsébet pedig szertárosként dolgozott az FC Hatvan kötelékében, s évtizedek áldozatos munkáját követően nemrégiben vonultak nyugdíjba.

Heol Sport/pfla.hu

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia hivatalos honlapjának beszámolója szerint klubjuk igazi ünnepséggel búcsúzott tőlük, az akadémia pedig egy álmukat váltottuk valóra: Jani bácsi és Erzsi néni ugyanis régóta szerették volna bejárni a felcsúti létesítményt.

– Futballszeretetem akkor kezdődött, amikor 1975-ben Átányból elkerültem Hatvanba – mondta Jani bácsi a pfla.hu-nak. – Édesapám építette meg a hatvani atlétika-, illetve füvespályát, és olyannyira elégedettek voltak a munkájával, hogy felkérték gondnoknak. Édesanyámmal kaptunk rajta, felültünk a motorra, és úgy mentünk utána, hogy próbáljunk meg egy évet. És az egy évből aztán negyvennégy lett.

– 1976-ban házasodtunk össze, de Jani már akkor udvarolt nekem, amikor elkerült Hatvanba – tette hozzá Erzsi néni. – Mindig mondták mások, ej, nem jön az már haza! De mindig jött, még a hóban is, s az esküvőnk után én is besegítettem a klubnál, elkezdtem szertárosként dolgozni. Azóta dolgozunk együtt a férjemmel. Hivatás volt ez nekünk, szívvel-lélekkel csináltuk, mert úgy hisszük, másképp nem is lehet.

Takács Mihály, Blázi János (középen) és felesége, Erzsébet a Pancho Arénában Fotó: pfla.hu

A pfla.hu megemlíti, hogy Erzsike maga is nagy futballdrukker: – Vége van az FC Hatvan meccsének, beteszek egy adag mosást, bekapcsolom a tévét, és megnézek egy meccset. Mit néznék mást? Én nem sorozatokat nézek, hanem meccset. Nagyon szeretem a focit, Ronaldo a kedvencem, olyan szép gólokat rúg az a fiú mindig!

Mint írják, Jani bácsi és Erzsi néni ámulattal jártak-keltek a Puskás Akadémián. – Csodálatos az egész! Ide eljutni! Hát ki gondolta volna? – fogalmazott Erzsi néni. – Most már csak az kellene, hogy egyszer a Puskás FC jöjjön el Hatvanba, mondjuk egy edzőmeccsre – tette hozzá nevetve Jani bácsi.

Körútjuk során a Puskás Akadémia igazgatója kalauzolta a Blázi-házaspárt: – Olvastam róluk, s azt nyilatkozták, hogy szeretnének egyszer eljutni a miniszterelnök által alapított akadémiára, így aztán elmentem, és elhoztam őket ide – árulta el Takács Mihály.

– Negyvennégy évet dolgoztak a magyar futballban, a magyar futballért. Mivel magam is húsz éve az akadémiáért dolgozom, fontos számomra, hogy találkozzam azokkal, akiknek ugyancsak szívügyük a labdarúgás. Jani bácsi és Erzsi néni klubhűsége példaértékű számomra, s olyan emberek ők, akik mások számára is példák lehetnek. Mert hiszem, hogy a futballban a gondnokok és szertárosok munkája ugyanolyan fontos, mint bárki másé – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában