LABDARÚGÁS

2019.09.19. 11:47

A poroszlói technikai vezető ügyében eljáró bizottság hoz döntést

Újabb vétséget követett el Szabó Béla és Csala Attila, míg Varga István U19-es meccsen történtek miatt kell hogy feleljen.

B. Cs.

Szabó Béla a rá kiszabott fegyelmi határozat letöltése alatt újabb fegyelmi vétséget követett el. Ezért az MLSZ megyei igazgatóságának Fegyelmi Bizottsága a Berg Sytem-Eger SE II. felnőtt csapatának játékosának és sportszakemberének 2019. október 13-ig minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől szóló eltiltását két hónappal, 2019. december 13-ig meghosszabbította.

Hasonló a helyzet Csala Attila esetében is. A Poroszló SE felnőtt csapatának játékosa a rá kiszabott fegyelmi határozat letöltése alatt újabb fegyelmi vétséget követett el, azért a 2020. február 20-ig minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől szóló eltiltást szintén két hónappal, 2020. április 20-ig meghosszabbították.

Mindkét ügyre vonatkozóan az alábbi indoklás szerepel az igazgatóság 5. számú Hivatalos értesítőjében.

„A FSZ. 9.§ (1) d/4. pontja alapján minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységektől történő eltiltás esetében az eltiltás időtartama alatt az eltiltott labdarúgó a sportág szakágának egyetlen bajnoki, kupa, torna, vagy hivatalos barátságos, felkészülési mérkőzésén sem szerepelhet. Továbbá ezeken a mérkőzéseken az eltiltott sportszakemberként sem működhet; a kispadon és a játéktéren tartózkodókkal semmilyen formában nem érintkezhet a mérkőzés hivatalos kezdési időpontját megelőző 45 perctől – a szünetet is beleértve – a mérkőzés végét követő 30 percig, mely időtartam alatt sem a játéktérre, sem az öltözőépületbe nem léphet be. A mérkőzés alatt úgy kell elhelyezkednie, hogy a „kispad” 20 m-es körzetén belül nem tartózkodhat. Az eltiltott ezeken a mérkőzéseken semmilyen sportszakemberi tevékenységet nem végezhet. Az eltiltott a sportszervezet, vagy az MLSZ által szervezett edzésen, edzőtáborban labdarúgóként nem vehet részt, és sportszakemberként sem működhet.”

A Besenyőtelki SC–Poroszló SE megyei I. osztályú U19-es mérkőzésen hamis jogosultsággal történő szerepeltetési kísérlet miatt a Fegyelmi Bizottság arra kéri az MLSZ Jogi Bizottságát, hogy jelöljön ki eljáró bizottságot, amely lefolytatja a Varga István elleni fegyelmi eljárást. Nevezett személy a Poroszló SE technikai vezetője, egyben a MLSZ Heves Megyei Társadalmi elnökségi tagja. Utóbbi minőségében az érvényes rá, hogy fegyelmi eljárás lefolytatására a Jogi Bizottság jelöli ki az eljáró bizottságot.

Varga István az ifik meccse miatt felel Fotó: Poroszló SE

Az e heti eltiltások

3 MÉRKŐZÉS

Csörgő Gábor (Istenmezeje)

Baranyi Ernő (Abasár)

2 MÉRKŐZÉS

Szövérfi Róbert (Bélkő SE-Bélapát, U17)

Lakatos Dániel (Bélkő SE-Bélapát)

Szalai Gábor (Vámosgyörk)

1 MÉRKŐZÉS

Lólé István (Tiszanána)

Gyetvai Bence (Andornaktálya, U19)

Radics Alex (MSE-Mátraballa, U19)

Zsámboki Ákos (Boldog, U19)

Hornyák Kristóf (Egerszalók, U15)

Megyeri Márk (FC Hatvan, U15)

Színes lapok miatti pénzbüntetés

Istenmezeje SE 6000 forint

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában