Járvány

2020.03.11. 13:42

A spanyolok nem akarnak Milánóba utazni

A Juventustól elszenvedett bajnoki vereség után az európai kupában javíthatna az Internazionale, ha a nyolcaddöntőben megmérkőzhetne spanyol ellenfelével, a Getafével.

A koronavírus-járvány miatt eleve zárt kapus lenne a párharc első, milánói felvonása csütörtökön, ám a spanyol klub elnöke, Angel Torres az Onda Cero rádiónak azt mondta:

nem utaznak el az egyik európai gócpontnak tekinthető régió legnagyobb városába és arra kérik az illetékeseket, hogy alternatív helyszínt javasoljanak a mérkőzés megrendezésére.

Ennek érdekében a spanyol szövetséghez is fordultak, hogy járjon közben az európai szervezetnél a mérkőzés felfüggesztése érdekében.

„Ha ezzel elveszítjük a párharcot, akkor elveszítjük. Pedig nagyon izgatottan várjuk a mérkőzéseket, de nem akarunk semmilyen kockázatot vállalni”

- mondta az elnök.

Spanyolország kedden úgy döntött, hogy két hétig törli az Olaszországból érkező összes közvetlen repülőjáratot.

A milánói csapat viszont nagyon készül, hogy az utóbbi hetek hazai botlásai után javítson. A Laziótól elszenvedett vereség után az Inter 2-0-ra kapott ki vasárnap este a címvédőtől, mellyel szemben kilenc pontra nőtt hátránya a Serie A-ban.

Antonio Conte tanítványai ezzel messze kerültek a bajnoki címtől, ezért is lehet remek lehetőség számukra a második számú európai kupasorozat,

melyben a La Liga ötödik helyén álló Getafe lenne az ellenfelük – ha megvalósul az összecsapás.

A párharc esélyese egyértelműen az Inter még úgy is, hogy a spanyol kiscsapat jó futballt játszik ebben a szezonban.

A nyolcaddöntő másik spanyol-olasz párharca is izgalmasnak ígérkezik a Sevilla és az AS Roma között. Amíg a másik párban az olasz harmadik játszik a spanyol ötödikkel, addig ebben a spanyol harmadik az olasz ötödikkel küzd meg a továbbjutásért.

A két olasz klub különleges helyzetben van, mivel a koronavírus-járvány miatt a bajnokságot április 3-ig felfüggesztették, így ebben a hónapban már csak az El-ben lesznek meccseik.

A világméretű járvány okán bevezetett óvintézkedések következtében jelen állás szerint a nyolcból öt El-találkozót rendeznek zárt kapuk mögött csütörtökön: az Internazionale-Getafe és Sevilla-Roma meccsek mellett a Wolfsburg-Sahtar Donyeck, a LASK Linz-Manchester United és az Olimpiakosz-Wolverhampton találkozókra sem mehetnek be nézők.

Európa-liga, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:

Istanbul Basaksehir (török)-FC Köbenhavn (dán) 18.55

Sevilla (spanyol)-AS Roma (olasz) 18.55

Eintracht Frankfurt (német)-FC Basel (svájci) 18.55

LASK Linz (osztrák)-Manchester United (angol) 18.55

Olimpiakosz (görög)-Wolverhampton Wanderers (angol) 21.00

Glasgow Rangers (skót)-Bayer Leverkusen (német) 21.00

VfL Wolfsburg (német)-Sahtar Donyeck (ukrán) 21.00

Internazionale (olasz)-Getafe (spanyol) 21.00

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában