elsültek a lábak

2018.07.26. 07:37

A vb legszebb gólját is a franciák szerezték

A francia Benjamin Pavard argentinoknak lőtt bombagólját választották az oroszországi világbajnokság legszebb találatának a szurkolók a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) internetes szavazásán.

(FILES) In this file photo taken on June 30, 2018 France's Benjamin Pavard celebrates after scoring his team's second goal during the Russia 2018 World Cup round of 16 football match between France and Argentina at the Kazan Arena in Kazan. France right-back Benjamin Pavard has won the 2018 World Cup goal of the tournament award for his stunning strike against Argentina, FIFA announced on July 25, 2018. The 22-year-old Stuttgart defender ran onto a left-wing cross from Lucas Hernandez and sent a right-footed half-volley spinning into the top corner to level eventual champions France's last-16 tie with Argentina at 2-2 in the 57th minute. / AFP PHOTO / SAEED KHAN / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

Fotó: AFP

A Franciaország-Argentína nyolcaddöntőn a dél-amerikaiak 2-1-re vezettek, amikor a VfB Stuttgart hátvédje csaknem húsz méterről, jobb külsővel a jobb felső sarokba bombázta Lucas Hernández beadását. A meccset 4-3-ra az európai csapat nyerte, amely a folytatásban egészen a világbajnoki címig menetelt.

„A labda megpattant, miközben felém szállt. Még csak nem is gondoltam rá, hogy ez lesz belőle. Próbáltam jól eltalálni és leszorítani”

- mondta Pavard a FIFA honlapján.

Hozzátette, a tapasztalt csatárok azt tanácsolták neki, ilyen esetben mindig próbálja meg arrafelé rúgni a labdát, amerről az érkezett, és most is így cselekedett.

„Nem sokat gondolkodtam, és amikor bement, nagyon boldog voltam”

- nyilatkozta.

A világbajnokság 64 mérkőzésén összesen 169 gól született. A voksoláson – amelyen a 22 éves védő emlékezetes találatán kívül 17 gólra szavazhattak a szurkolók – több mint hárommillióan vettek részt. Az élmezőnyben végzett a kolumbiai Juan Quintero gyönyörű szabadrúgása Japán ellen, valamint Luka Modric távoli bombája az argentinoknak.

Itt pedig a Top 10 befutó:

2006 óta szavaztatja meg a FIFA, hogy kié legyen a legszebb találat díja. Eddig a pillanatig csak dél-amerikai labdarúgók nyertek, először az argentin Maxi Rodríguez, majd az uruguayi Diego Forlán, legutóbb pedig a kolumbiai James Rodríguez.

Borítókép: Pavard ünnepe az argentinok elleni bombagól után

AFP PHOTO / Saeed Khan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában