Vizes vb – megnyitó

2017.07.14. 23:11

Áder János megnyitotta a világbajnokságot

Áder János köztársasági elnök péntek este rendkívül látványos ünnepség keretében nyitotta meg Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét, az úszók, nyíltvízi úszók, műugrók, szinkronúszók és vízilabdázók 17. világbajnokságát.

Budapest, 2017. július 14. Áder János köztársasági elnök nyitóbeszédet mond a 17. vizes világbajnokság megnyitóján a Lánchíd pesti hídfõjénél, a Duna vizén kialakított alkalmi színpadon 2017. július 14-én. Jobbról Julio C. Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) elnöke (j2) és Tarlós István fõpolgármester (j). MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Köszöntő beszédében Áder János felidézte, hogy az első magyar olimpiai bajnok, Hajós Alfréd egyben az úszósport első ötkarikás győztese is volt, és amellett, hogy kiváló sportoló, remek építész is, akinek a vb egyik helyszíne is a nevét viseli a Margit-szigeten.

„A nézőknek, szurkolóknak izgalmas versenyeket, a sportolóknak pedig sportszerű viadalokat kívánok” – mondta a köztársasági elnök.

A július 30-ig tartó vetélkedésekben hat szakágban több mint 180 ország mintegy 2000 versenyzője vesz részt.

Címkék#vizes vb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!