RÖPLABDA

2017.08.21. 17:31

Agria RC: felfüggesztett működés

Gáspárdy György belefáradt az állandó teendőkbe.

Nem indít felnőttcsapatot a 2017/18-as Nemzeti Bajnokságban az Agria Röplabda Club. A megyeszékhelyi egyesület felfüggeszti működését.

A női NB II Keleti csoportjának legutóbbi ezüstérmese létszámgondok miatt volt kénytelen meghozni ezt a minden kétséget kizáróan mérföldkőnek számító döntést. Öröm az ürömben, hogy a korosztályos csapatok az Egri Városi Sportiskola (EVSI) égisze alatt továbbra is a pályán maradhatnak.

Edzőként Kovács Zsolt jegyezte azt a csapatot, amely a legutóbbi kiírásban az NB II-es felnőtt női mezőnyben képviselte a megyeszékhelyt. Elmúlt...Fotó: Lénárt Márton

– Nagyon jelentős játékoshiánnyal küszködünk, amely teljesen ellehetetleníti a felnőttcsapat szerepeltetését – tájékoztatta a heol.hu-t Gáspárdy György, az agriások ügyvezetője. – A Magyar Röplabda Szövetség új versenykiírása értelmében az NB II-ben már nem indítanak külön juniorbajnokságot, továbbá a felnőttek között szerepeltetett serdülő korú röplabdázók a korosztályuknak megfelelő pontvadászatban nem húzhatnak szerelést. Mindössze hat-hét hadra fogható játékossal óriási felelőtlenség lenne nekivágni a felnőttbajnokságnak.

Gáspárdy György 2001. augusztus 1-jén indította útjára az Agria RC együttesét, amely évről-évre folyamatos anyagi nehézségek közepette vette fel a versenyt az aktuális riválisokkal. Az ezredforduló után a sportvezető áldozatos munkájának köszönhetően maradhatott életben az egri röplabda, amely mostantól új megvilágításba kerül.

Gáspárdy György. Tizenhat év áldozat Fotó: Lénárt Márton

– Tizenhat éve töltöm be a klub ügyvezetői pozícióját – emlékeztetett Gáspárdy György. – Belefáradtam az állandó teendőkbe, emellett a megromlott egészségi állapotom is közrejátszott a döntésemben, miszerint nem folytatom a munkát. Lejárt az elnökség mandátuma, s a leköszönők helyére nincs új jelentkező. A kialakult helyzetet valamelyest orvosolva határoztunk úgy az EVSI vezetőivel és az edzői stábbal egyeztetve, hogy az utánpótlást megpróbáljuk életben tartani és versenyeztetni.

A sportiskolások számára a Magyar Kupa, az ifjúsági-, a serdülő- és a gyermekbajnokság kínál erőfelmérőt az új idényben. Az ifjúságiak már szeptember 23–24-én pályára lépnek, a helyszín és az ellenfél egyelőre nem ismert. A kupaküzdelmek első fordulójában a DEAC gárdáját fogadják az egriek – a mérkőzést október 15-ig kell lejátszani – majd továbbjutás esetén az élvonalbeli Fatum Nyíregyháza következne.

Sike Károly

Címkék#röplabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában