Járvány

2020.04.06. 09:18

Aktivitásra buzdít a NOB elnöke (videó)

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke arra kért mindenkit, hogy a koronavírus-járvány idején is maradjon aktív, erős és egészséges, hogy aztán jövőre Tokióban az ellenálló képesség és a szolidaritás fesztiválját ünnepelhesse a világ.

In this photograph taken on March 3, 2020 International Olympic Committee (IOC) President Thomas Bach delivers a statement on the COVID-19 situation during a meeting of the executive board at the IOC headquarters in Lausanne. - World Athletics chief on March 23, 2020 has called for the Tokyo Olympics to be postponed over the coronavirus pandemic as Canada pulled out of the Games and Japan's prime minister admitted a delay could be "inevitable". (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Fabrice Coffrini

A német sportdiplomata a hétfői „nemzetközi sportnap a fejlődés és béke jegyében” (IDSDP) előtt tette közzé felhívását.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete által támogatott esemény a világjárvány miatt ezúttal arra fókuszál, milyen pozitív egészségi hozadéka van a sportnak és a fizikai aktivitásnak különösen most, amikor bizonytalanság uralkodik a világban.

A szervezők mindenkit arra kérnek, hogy mozogjon, őrizze meg egészségét és mutasson szolidaritást, mert a csapatszellem segíteni fog a világnak túljutni a jelenlegi kihíváson

- írta az insidethegames.biz portál.

Bach ugyanezt az üzenetet közvetítette egy videoüzenetben, miközben szobakerékpározott.

„Most mindannyian ugyanolyan helyzetben vagyunk, egyikünk sem élheti a normális életét. Minden nap új utakat kell keresnünk, hogy túllegyünk ezen a válságon és ebben a sport és a fizikai aktivitás fontos szerepet játszik.”

- fogalmazott a NOB elnöke.

A tokiói olimpiát egy évvel elhalasztották – bár az elnevezése továbbra is Tokió 2020 -, és a tervek szerint 2021. július 23-án kezdődik majd. Thomas Bach szerint a játékok az ellenálló képesség fesztiválja lehet, s annak az ünnepe, hogy a világ legyőzte a járványt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában