LABDARÚGÁS

2020.05.24. 18:53

Az FC Hatvan is megkapta az NB III.-as licencet

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Elsőfokú Licencadó Bizottságának első ülésén NB I.-es, NB II.-es és NB III.-as licenckérelmekről döntött.

Füzesi Bálint

A hatvaniak (játékosuk sárga-kében) „visszaszállnának” az NB III.-ba

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A május elején befejezettnek nyilvánított NB III. Keleti csoportjának 14. helyén zárt FC Hatvan tavasszal III.-as licenckérelmet nyújtott be. A Licencadó Bizottság mindent rendben talált és megadta a Zagyva-parti klubnak a játékengedélyt, vagyis az FC Hatvan NB III.-as licenccel rendelkezik.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy automatikusan nevezhet is a harmadosztályú bajnokságba – sőt, a május eleji szövetségi határozat szerint a 14. helyezett hatvaniak csak a megyei I. osztályú bajnokságba nevezhetnek. A harmadosztályú mezőny esetleges létszámfeltöltése esetén viszont előfordulhat, hogy a klubot felkérik majd az NB III.-as indulásra. Ebben nagyon bíznak is az egyletnél, így pedig „hasznosulhat” a licenc.

A hatvaniak (játékosuk sárga-kében) „visszaszállnának” az NB III.-ba
Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Az NB III. Keleti csoportjának 10. helyén zárt Eger SE-t működtető gazdasági társaság, az Eger Labdarúgó Sport Kft. és a 11. helyen végzett Gyöngyösi AK is megkapta a 2020/2021. évre szóló, NB III. osztályra érvényes amatőr licencet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában