LABDARÚGÁS

2020.04.19. 17:46

Az FC Hatvan nyitott az e-sport felé

Az e-sporttal bővült az FC Hatvan által kínált választék, ahol a lábügyességet felcseréli a szem-kéz koordináció magas fokon történő művelése.

B. Cs.

Nagy Ádám sportmenedzser és utánpótlás edző Fotó: Nagy-Dobos Eszter

– Sokat ötleteltünk a szakmai csoport tagjaival, a világjárvány idején miként is menjen tovább az élet az égiszünk alatt – kezdte a Zagyva-parti egylet sportmenedzsere és utánpótlás edzője, Nagy Ádám. – Az FC Hatvan Játéktér nevű Facebook csoportban a klub labdarúgói többféle képzési elv mentén kapnak eddig meglévő és új impulzusokat az otthoni edzéseken kívül. Ezen túlmenően azt is fontosnak tartjuk, hogy ne veszítsük el az ellenőrző szerepet gyermekeink felett. Azonban ennek lekövetése nem mindig egyszerű és nem feltétlenül jelentős bizonyos esetekben. Aztán úgy gondoltuk – kicsit szembe menve az általános sportszemlélettel –, hogy a jelenlegi helyzetben talán úgy érhető el nagyfokú érdeklődés, ha egy közkedvelt virtuális labdarúgó játékkal a képernyők elé ültetjük utánpótlásunkat a saját szervezésünkben.

Nagy Ádám sportmenedzser és utánpótlás edző Fotó: Nagy-Dobos Eszter

Az előkészítés során Nagy Ádám azt vette alapul, hogy az FC Hatvan Játéktér nevű csoportban minden labdarúgójuk szerepel, ennek nyomán kérdőívet készített a témával összefüggésben. A válaszok kiértékeléséből sok érdekes következtetést vont le, majd a mintavétel előtt körbejárta a megvalósulás lehetséges kimeneteleit. Ahogy említette, ezek azonban nem kecsegtettek jó végkifejlettel, ezek utána a feleletek rácáfoltak. A begyűjtött információk alapján két konzolnemben három különböző bajnokságformát is el tudtak indítani, összesen harmincnégy indulóval. A teljes irányítás a szervezőn fut keresztül, az érintettek külön csoport tagjai, ahol megkapják minden továbbit illetően megkapják a szükséges információkat. Ám nézzük, hogyan is kell elképzelni egy ilyen típusú bajnokságot?

– A való életből vettem a példákat és már bevált rendező elvek szerint dolgoztam ki a rendszert – folytatta Nagy Ádám. – Rendelkezünk versenykiírással és előre elkészített sorsolással, vagyis minden adott a gördülékeny játékhoz. Teljesen vegyes a korosztályos összetétel, fogalmunk sincs az erőviszonyokról, így a kimenet „bizonyosan bizonytalan”.

Vagyis nagyon hasonlít egy igazi bajnoksághoz azzal a különbséggel, hogy itt a lábügyességet felcseréli a szem-kéz koordináció magas fokon történő művelése. Úgy számoltam ki a menetrendet, hogy mindhárom liga egyszerre érjen véget. Ez azért is fontos, hogy sokáig fent tudjuk tartani az érdeklődést. A végső összecsapások június első hetére esedékesek. A magunk módján egy szűk csoportnál így biztosan elérjük, hogy otthon maradjanak, ezzel is segítve, hogy az életünk visszakerüljön a megszokott rendbe. Az első összecsapások a múlt héten már lezajlottak. Ezek jó visszajelzést nyújtanak ahhoz, hogy esetleg hol, mit kell finomítani.

A sportmenedzser arra is felkészült, mi történik a szakággal, ha már újra lehet edzéseket tartani, mérkőzéseket játszani. – Ha azt tapasztaljuk, hogy van rá kereslet, úgy vélem, meg tudjuk tartani ezt a formát is, így szélesítve az FC Hatvan által kínált választékot – mondta Nagy Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában