Australian Open

2018.01.08. 09:25

Azarenka nem indul a melbourne-i Grand Slamen

A kétszeres bajnok Viktorija Azarenka nem indul az év első tenisz Grand Slam-tornáján, a jövő hétfőn kezdődő Australian Openen.

Belarus's Victoria Azarenka celebrates beating Britain's Heather Watson during their women's singles third round match on the fifth day of the 2017 Wimbledon Championships at The All England Lawn Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 7, 2017. / AFP PHOTO / Glyn KIRK / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Glyn Kirk

Craig Tiley versenyigazgató hétfőn jelentette be, hogy a 2012-ben és 2013-ban győztes fehérorosz játékos lemondta a részvételt. Korábban a szervezők úgy kívánták támogatni a világranglista 210. helyére csúszott Azarenkát, hogy szabadkártyát adtak neki a melbourne-i viadalra.

A 28 éves teniszező magánéleti problémák miatt csak hat mérkőzésen lépett pályára tavaly, és Wimbledon óta nem versenyzett. Azarenkának 2016 decemberében gyermeke született, fél évvel később visszatért a pályára, de közben gyermekelhelyezési vitába került fia apjával. Egy Los Angeles-i bíró ugyanis úgy döntött, hogy Azarenka fia, Leo nem hagyhatja el Kalifornia területét, ahol a volt világelső is lakhellyel rendelkezik.

Pénteken a címvédő Serena Williams közölte, hogy nem indul az ausztrál nyílt bajnokságon. Az amerikai sztár, aki szeptemberben szült, azzal indokolta visszalépését, hogy még nem érte el azt a szintet, amelyen játszani szeretne.

Borítókép: AFP PHOTO / Glyn Kirk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában