WTA-vb

2019.10.25. 15:20

Babosék egy csoportba kerültek az első kiemelttel

Babos Tímea és Kristina Mladenovic címvédő kettőse többek között az első helyen kiemelt Elise Mertens, Arina Szabalenka belga, fehérorosz duóval került egy csoportba a vasárnap kezdődő sencseni tenisz WTA-világbajnokság pénteki sorsolásán.

A US Open bajnokán kívül a tajvani testvérpár, Latisa Csan és Csan Hao-cseng, valamint a német Anna-Lena Grönefeld és a holland Demi Schuurs lesz a harmadikként rangsorolt, Roland Garros-győztes magyar, francia páros ellenfele a Vörös csoportban.

A másik kvartettbe – a Lilába – a tajvani Hszieh Szu-vej és cseh Barbora Strycova, a kanadai Gabriela Dabrowski és kínai Hszü Ji-fan, a cseh Barbora Krejcikova és Katerina Siniakova, továbbá az ausztrál Samantha Stosur és a kínai Csang Suaj kettőse került – a WTA honlapja alapján. A csoportokból az első két helyezett jut az elődöntőbe.

Egyesben a világelső, Roland Garros-győztes ausztrál Ashleigh Barty az Austalian Open bajnokával, a japán Oszaka Naomival, valamint a cseh Petra Kvitovával és a svájci Belinda Benciccsel került egy négyesbe a 14 millió dollár összdíjazású versenyen. A másik csoportban a cseh Karolina Pliskova, a US Open-győztes kanadai Bianca Andreescu, a wimbledoni bajnok román Simona Halep és a címvédő ukrán Jelina Szvitolina küzd majd egymással.

A nyolcfős mezőnyből Szvitolinán kívül csak Kvitova (2011) nyert korábban vb-t, míg Andreescu és Bencic most debütál a tornán.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!