indul a német élvonal

2017.08.17. 11:50

A Bayern nyitja a Bundesliga-szezont

A címvédő Bayern München és a Bayer Leverkusen péntek esti összecsapásával megkezdődik a német labdarúgó-bajnokság 2017/18-as idénye, amelynek favoritja ezúttal is a sorozatban hatodik elsőségére hajtó bajor sztárcsapat.

Az elmúlt évek tendenciáját folytatva az élcsapatok közül a müncheni volt az egyetlen, amelyik nemhogy gyengült volna, hanem tovább erősítette keretét a nyári szünetben. Igaz, ezúttal nem szórták két kézzel a pénzt a vezetők, ugyanakkor a Real Madridtól a kolumbiai James Rodríguez, illetve a Werder Brementől a német válogatott Serge Gnabry megszerzésével – előbbi egyelőre csak kölcsönben szerepel majd az együttesben – tovább mélyült a bajorok eddig is „ötcsillagos” kerete.

A Bayern első számú kihívója a kupagyőztes, a nyitófordulóban Wolfsburgba utazó Dortmund lehet. A Borussia ugyanakkor gyengülhet még, mivel napokon belül eladhatja a Barcelonának egyik legjobbját, a mindössze 20 éves Ousmane Dembélét.

A Dárdai Pál által irányított Hertha BSC a VfB Stuttgartot fogadja a nyitányon: a magyar szakember legnagyobb szerzeménye a német utánpótlás-válogatott csatár Davie Selke, akiért nagyjából tízmillió eurót utal Lipcsébe a berlini klub. Könnyen elképzelhető, hogy ebben az idényben egy újabb Dárdai is bemutatkozik a Bundesligában, ugyanis a tréner fia, Pál – ahogyan a klubnál emlegetik, Palkó – szintén a felnőtt kerettel készül.

Az újoncként az előző szezonban második RB Leipzig Gulácsi Péterrel a soraiban a Schalke 04 otthonában kezdi a szezont, míg Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim a Werder Brement látja vendégül.

Bundesliga, 1. forduló:

péntek:

Bayern München-Bayer Leverkusen 20.30

szombat:

FSV Mainz 05-Hannover 96 15.30

Hamburger SV-SC Augsburg 15.30

Hertha BSC-VfB Stuttgart 15.30

1899 Hoffenheim-Werder Bremen 15.30

VfL Wolfsburg-Borussia Dortmund 15.30

FC Schalke 04-RB Leipzig 18.30

vasárnap:

SC Freiburg-Eintracht Frankfurt 15.30

Borussia Mönchengladbach-1. FC Köln 18.00

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában