Vívó-vb

2017.07.22. 21:29

Bronzérmes a párbajtőröző Rédli András

Bronzérmet nyert a párbajtőröző Rédli András szombaton a lipcsei vívó-világbajnokságon.

Az elődöntőig a holland Tristan Tulent simán, a dél-koreai Jung Jin Szunt és az ukrán Bogdan Nyikisint szorosabb asszóban, majd az argentin Jesus Andres Lugones Ruggerit megint fölényesen győzte le, ezzel már biztos dobogós volt.

A 2014-es év magyar Európa-bajnoka a döntőbe kerülésért a kétszeres egyéni vb-aranyérmes észt Nikolai Novosjolovval vívott. Az első szakaszban kevés találat esett mindkét fél óvatos volt, így a szünet 2-2-es állásnál következett. Hasonlóan alakult a második három perc is, 4-4 után azonban Novosjolovnak megítéltek egy tust, amit Rédli vitatott. A magyar párbajtőröző túlfutott az észt vívón, amikor találatot kapott, a videózás azonban nem neki kedvezett.

Rédli a második pihenő után egyenlített, de a harmadik szakasz közepén Novosjolov határozottabb volt, három tussal ellépett, vezetett 9-6-ra, majd 11-8-ra, így ekkorra már könnyű helyzetbe került. A magyar párbajtőrözőnek mennie kellett előre, de kevés esélye volt a fordításra, ellenfele pedig élt a kínálkozó lehetőségekkel. A végére öt tusnyi különbség alakult ki.

A férfi párbajtőrözők aranyérmét a 2011-es világbajnok olasz Paolo Pizzo szerezte meg, aki a döntőben két találattal bizonyult jobbnak Novosjolovnál.

„Kicsit bosszant, hogy úgy érzem, Pizzót le tudtam volna győzni a döntőben, és akkor akár világbajnok is lehetnék. Ki tudja, leszek-e még ilyen közel hozzá? Remélem, igen”

- nyilatkozott a magyar szövetség honlapjának Rédli András, aki azért hozzátette: természetesen a bronzéremmel nagyon elégedett.

A csapatban olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok 33 éves Rédli a magyar küldöttség második érmét szerezte a lipcsei világbajnokságon azután, hogy pénteken a kardozó Szatmári András győzött.

 

 

Címkék#vívó vb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!