ennyi volt

2018.10.01. 21:30

Búcsút intett az oroszok kedvenc kapusa

Elbúcsúzott az orosz labdarúgó-válogatottól Igor Akinfejev, aki nagy érdemeket szerzett abban, hogy a nyári világbajnokságon a hazaiak tizenegyesekkel búcsúztatták a spanyolokat a nyolcaddöntőben.

5583220 07.07.2018 Dejected Russia’s goalkeeper Igor Akinfeev reacts after team's loss at the World Cup quarterfinal soccer match between Russia and Croatia at the Fisht stadium, in Sochi, Russia, July 7, 2018. Grigoriy Sisoev / Sputnik

Fotó: Sputnik

„Minden történetnek van kezdete és vége. Az enyémnek a nemzeti csapattal logikusan elérkeztünk a befejezéséhez” – fogalmazott az orosz szövetség és a CSZKA honlapján megjelentetett közleményében a kapus, aki 111 alkalommal játszott az orosz válogatottban.

„Hatalmas megtiszteltetés volt csapatkapitányként vezetni az együttest a hazai világbajnokságon. Az igazat megvallva, nem is számítottam erre, de így alakult, és talán ez volt pályafutásom csúcsa a nemzeti csapatnál” – indokolta döntését. „Tiszta lelkiismerettel hagyom el a válogatottat. Egy fiatal és ígéretes generáció tűnt fel.”

A 32 éves Akinfejev 2004-ben szerepelt először a válogatottban, amellyel 2008-ban Eb-elődöntős volt. Klubjával, a CSZKA Moszkvával hatszor nyert orosz bajnokságot és hatszor Orosz Kupát, 2005-ben pedig az UEFA Kupában is győzött. Szerződését augusztusban 2022-ig meghosszabbította a fővárosi egyesülettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában