SPORTELISMERÉS

2017.11.22. 19:57

Diákolimpia: 57 országos érem az egrieknek

Az egri tanulók és csapatok a 2016/17-es tanévben ötvenhét érmet nyertek a Diákolimpia Országos Döntőjében. Őket (is) köszöntötték.

Bódi Csaba

A széksorokban helyet foglalók 14 sportágban végeztek az első hat hely valamelyikén Fotók: Lénárt Márton

– Eger iskola város, Eger fiatalos város, s ezekből az is következik, hogy a sport, és az egészséges életmódra nevelés központi szerepet játszik a megyeszékhely életében – köszöntötte szerda délután a városházán a Habis László azokat a fiatalokat, akik az előző tanévben kiemelkedően szerepeltek a Diákolimpia Országos Döntőjében. A polgármester 192 sportolónak (59 egyéni és 29 csapat), valamint 78 edzőnek és testnevelő tanárnak gratulálhatott a megszerzett 57 éremhez (21 arany, 17 ezüst, 19 bronz), nem hagyva ki a sorból az intézményvezetőket és a sok áldozatot vállaló szülőket sem.

A széksorokban helyet foglalók 14 sportágban végeztek az első hat hely valamelyikén Fotók: Lénárt Márton

A városvezető Martonné Adler Ildikó alpolgármester, Gledura Benjámin nemzetközi nagymester sakkozó és Madarasi Gábor birkózóedző társaságában adta át az önkormányzat jutalmait a diákoknak, és köszönte meg a felkészítők munkáját.

Értékelésében Habis László a létesítmények fejlesztésekre is kitért, hangsúlyozva, hogy ezek jelentik az alapot ahhoz, hogy a képességek megfelelően kibontakozzanak a szakértő nevelők és a tehetséges fiatalok együttes munkájának köszönhetően.

Madarasi Gábor (balról) és Gledura Benjámin díjátadói szerepben Fotó: Lénárt Márton

A díjazottak teljes listája és a statisztika letölthető innen: eredmények - statisztika

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában