jegyzet

2019.04.04. 06:30

E világi bugyrok

Bódi Csaba

A Mucsajröcsöge–Halászi-vadász semmitmondó, a sportág legalacsonyabb osztályában kiírt futballmeccse előtt a játék vezetője váratlan kérdéssel fordult a házigazdákhoz. „A pálya melletti kamerás ember kinek készít felvételt?” – hangzott a meglepő felvetés a sípos embertől. De tényleg, kinek? – néztek egymásra tágra nyílt szemekkel a hazaiak, mert a válasz kapásból nem adta magát. Aztán jött a velőig ható felelet: a helyi tévének. Micsoda?! Na bumm, akkor jó, meg egyebek.

Vagyis, így semmi akadálya, rögzítheti a perceket a derék médiamunkás. Ám készüljön jól fel! Pörgős kilencven perc vár a fiúkra (meg az öregebbekre, akik között akadt hatvanon felüli szenior is), érdemes lesz résen lenni,

egy megyei III. osztályú összecsapás sok kihívást tartogat a sajtó jeles képviselőjének – viccelődtek némelyek.

A pályára nyugalmasan sétáló „footballisták” gyorsan túltették magukat azon a tényen, hogy amit majd egymás ellen és a másikkal művelnek, az immár megmarad az örökkévalóságnak, a vendéglátók kispadon ülő tagjait azonban nem hagyta nyugodni a téma. Miért kérdezte a spori, hogy mire ez a felvétel? Neki nem mindegy? Abban a korban, amikor szinte minden – persze leginkább fiatal – néző mobiltelefonnal érkezik a meccsre, és nemcsak fotót készít, de videót tölt fel és egyéb tartalmakkal boldogítja mindazokat, akik hasonszőrűként, de másik mérkőzésen élvezik ki a mennyei megyei minden pillanatát.

Nos, éppen itt, ebben van a kutya elásva! Negyvenöt percnyi tanakodást követően a szünetben a játékvezető-asszisztens adott karakteres választ arra, ami kézenfekvőnek tűnt. A spori okfejtése a legutóbbi továbbképzéshez kapcsolódott, ahol nyomatékosították a bírókban: csak az készíthet felvételt a mérkőzésről, aki ehhez engedélyt kapott a szövetségtől, az illetékes igazgatóságtól. A háttér megértéséhez a fogadási csalások adják a megvilágosodást (a téma miatt persze inkább az elborulást).

Akár hiszik, akár nem, Ázsiában akadnak helyek, ahol a mi kis futballunk legalsóbb szintje is alkalmat kínál arra, hogy pénzt keressenek egyesek. Tekintve, hogy a hazai szövetség nyilvántartásában szerepel az adott találkozó, vagyis az már hivatalosnak minősül, lehet tenni a téteket.

A még meglepőbb tény, hogy várhatóan az edzőmeccsek nem kerülnek rögzítésre az adatbankban, nehogy alapot szolgáltassak a bundázásra.

Lám, így érte el a mi „mennyeink” a pokol bugyrait. És ez nagyon is e világi történet.

Címkék#Bódi Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!