KÜZDŐSPORT

2019.10.25. 13:33

Egerben bíznak a Zen Bu Kan Kempo erejében

Házigazdaként a Bushido Kempo Akadémia SE, míg Gyöngyösről a Mátra Kempo SE indulói képviselik megyénket a 14. Zen Bu Kan Kempo Eger-kupa nyílt felnőtt, ifi és junior harcművészeti versenyen.

B. Cs.

Az egriek (versenyzőjük feketében) a jó szereplést is zászlajukra tűzték

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

Az esemény főként a küzdelmekről szól – szerepel a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség hivatalos oldalán. A benevezett sportolók a Kemény Ferenc Sportcsarnokban szombaton 10 órától a következő kategóriákban méretnek meg: földharc gi és nogi fogásnem, kesztyűs B-full contact viadal, A-full contact viadal, pusztakezes full-contact viadal. A hagyományok őrzésére tekintettel a technikai versenyszámok sem hiányozhatnak, így formagyakorlatot, önvédelmet és fegyveres formagyakorlatot is láthatnak a nézők.

Az egriek (versenyzőjük feketében) a jó szereplést is zászlajukra tűzték
Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő rendezvényt versenyzők és nézők vonatkozásában is folyamatos fejlődés jellemzi. Más harcművészeti és küzdősport stílusok képviselői is évről évre egyre nagyobb számban fordulnak meg, öregbítve és ismertebbé téve a Zen Bu Kan Kempót, az Eger-kupa jó hírét.

– Az idei versenyre is várunk külföldről érkező csapatokat, tapasztalataink szerint ugyanis a határon túlról is nagyon szeretnek városunkba járni és részt venni a becsületes, sportszerű küzdelmekben – fogalmazott a vendéglátó Bushido Kempo Akadémia SE vezetője, Stregova Zsolt. – Az országhatáron innen 25–30 klub jelentkezésében bízunk és a tavalyihoz hasonlóan legalább százötven versenyzőt szeretnénk regisztrálni az egész napot kitöltő rendezvényen. Egerből senki nem mehet haza mosoly nélkül, így minden megteszünk azért, hogy az ellátogató versenyzők, a bírók és közönség tagjai jól érezzék magukat. Bízunk a Zen Bu Kan Kempo erejében!

Ez alkalommal a Bushido Kempo Akadémia SE csapata nemes ügyben is érdekelt. A szervezők a körcsarnokban urnákat helyeznek ki, amelyekbe várják az adományokat az SMA 1 szindrómás gyerekek javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában