LABDARÚGÁS

2019.07.13. 18:08

Egerszalók: NB II-ből érkezett gólvágóval erősítettek

Egerben telepedett le a 32 éves gyöngyösi születésű támadó.

Bódi Csaba

Szabó Viktor lentebb váltott Beküldött fotó

– Július 23-án még csupán 33 éves lesz, ehhez képest hosszú NB-s szereplést követően a megyei I. osztályú Egerszalók SE csapatához igazolt. Ilyen kedvező ajánlatot kapott?

– Teljesen más áll a háttérben – cáfolt a legutóbb az NB II-es mosonmagyaróváriaknál futballozott Szabó Viktor. – Noha ebben a korban is lehet még NB-s szinten játszani és volt is megkeresés, az elmúlt másfél évben annyi csalódás ért a labdarúgásban, hogy jobbnak láttam, ha lezárom ezt az időszakot. Tavaly Sopronban borzalmas időket éltem meg, majd Mosonmagyaróváron kifejezetten jól éreztem magam, noha a vége ott is anyagi problémák miatt vált gondterhessé. Családos emberről lévén szó ezek a keserű tapasztalatok sarkalltak abba az irányba, hogy a jövőmet már ne elsősorban a futballpályán képzeljem el.

Szabó Viktor lentebb váltott. Beküldött fotó

És hogy került a képbe Egerszalók?

– A feleségem miskolci, jómagam Gyöngyösről származok, így az éppen félúton lévő Eger mellett döntöttünk a letelepedést illetően. Elég volt az országjárásból, semmi nem ér annyit, hogy a család lássa a kárát.

– Az Eger SE vagy a Gyöngyösi AK NB III-as csapatként nem kínált lehetőséget?

– De igen. Az ESE-nél tárgyaltam is Harmati Péter operatív vezetővel, miként az ózdiak is hívtak, ám azért nem bólintottam rá egyik eshetőségre sem, mert noha világéletemben futballoztam, az elvárt munka mennyisége és az ezért kapható javadalmazás már nem állt olyan arányban, amiért háttérbe kellett volna szorítani a családomat. Az elmúlt időszak megtanított arra, hogy felelős családfőként ne tegyek fel mindent egy lapra, emiatt azt választottam, hogy előbbre hozom a visszavonulásomat a professzionális szintű labdarúgásból.

Most már „csak„ élvezni szeretné a futballt. Beküldött fotó

Egerszalókon Sivák Sándor személyében új edzővel kezdődik a felkészülés, aki ugye csapattársa volt Mezőkövesden. Innen származik az elköteleződés a szalókiakhoz?

– Igen. Szerencsés együttállása volt ez a csillagoknak. Olyan megyei I-es csapathoz kerültem, ahol a minél jobb helyezés elérése a cél. Ahol jól érezhetem magam, mert újra felszabadultan lehet futballozni. A társakról sokat még nem tudok, mert hétfőn találkozunk először, de a körülmények és a lehetőségek alapján úgy vélem, hogy jól döntöttem, amikor rábólintottam Sivák Sanyiék hívására.

– A civil életben merre vezet az útja?

– Ezt még nem tudom, mert noha akadnak lehetőségeim, egyelőre nem dőlt el, melyik irányba haladok.

Több mint félszázszor az NB I-ben

Az 1986. július 23-án Gyöngyösön született játékos Vácott nevelkedett. A Duna-parti klub csapatában, majd pedig a DVTK-ben összesen 57 NB I-es mérkőzésen egy gólt szerzett. Később az NB II-be igazolt, így erősítette a Mezőkövesd, a BKV Előre, a Kazincbarcika, a Monor, a Budaörs, a Ceglédi VSC, a Soproni Vasutas és a Mosonmagyaróvár együttesért. A 192 centis csatár az MLSZ nyilvántartása szerint 418 mérkőzésen 109 találatig jutott.

Íme két remek, góllal zárult megoldás Szabó Viktortól:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában