mindenki szerette

2018.10.29. 14:30

Egész Anglia a Leicester City tulajdonosát gyászolja

Az egész angol labdarúgás gyászolja a Premier League-ben 2016-ban bajnok Leicester City elnök-tulajdonosát, Vichai Srivaddhanaprabhát, aki helikopter-balesetben vesztette életét szombaton este, a csapat stadionjánál.

Leicester, 2018. október 29. Szurkolók által elhelyezett virágok és sálak a Leicester City labdarúgóklub stadionja elõtt a közép-angliai Leicesterben 2018. október 29-én. Két nappal ezelõtt lezuhant és kigyulladt a klub thaiföldi tulajdonosának, Vichai Srivaddhanaprabhának a helyszínrõl távozó helikoptere az angol elsõ osztályban játszó Leicester City és West Ham csapatok mérkõzését követõen. A helikopteren a 61 esztendõs Vichai Srivaddhanaprabhával és a pilótával együtt öten tartózkodtak, a szerencsétlenséget egyikük sem élte túl. MTI/AP/Rui Vieira

Fotó: Rui Vieira

A milliárdos thaiföldi üzletember helikoptere a Leicester City és a West Ham United 1-1-es döntetlennel végződött bajnoki mérkőzése után szállt fel a klub King Power nevű arénájának gyepéről, ám néhány másodperccel később meghibásodott, és a stadion melletti parkolóban lezuhanva felrobbant. A helikopteren a 61 esztendős Vichai Srivaddhanaprabhával és a pilótával együtt öten tartózkodtak, a szerencsétlenséget egyikük sem élte túl.

Richard Scudamore, a Premier League elnöke közleményében úgy fogalmazott:

„Vichai úriember volt, aki udvarias és kellemes viselkedésével elvarázsolta a sportág szereplőit, nagyon fog hiányozni.

Leicesterre tett hatása – akár a klubot, akár a várost nézzük – örökérvényű.”

A labdarúgócsapat kapitánya, Wes Morgan azt írta a Twitteren, hogy lesújtotta az elnök haláláról szóló hír, a tulajdonost mindenki szerette és imádta.

„Megváltoztattad a futballt. Örökre!”

- fogalmazott ugyanezen a platformon a Leicester City dán válogatott kapusa, Kasper Schmeichel. – „Elhitetted, hogy a lehetetlen lehetséges, nemcsak a mi szurkolóinkkal, hanem minden sportág minden szurkolójával világszerte.”

Ben Chilwell, a csapat angol válogatott védője azt írta, hihetetlen, ami történt.

„Vichai olyan ember volt, akivel mindenki szeretne találkozni. Akkor volt boldog, ha téged azzá tett,

mindig mosolygott és nevetett. Amit ezért a klubért és városért tett, az hihetetlen.”

„Nehéz szavakat találni – írta Jamie Vardy. – Számomra te legenda vagy, egy kivételes ember a legnagyobb szívvel, a Leicester City Football Club lelke. Köszönet mindenért, amit értem, a családomért és ezért a klubért tettél. Nagyon fogsz hiányozni.”

Megszólalt Mo Szalah, a bajnoki rivális FC Liverpool egyiptomi támadója is, aki szerint a szombati „mélységesen szomorú nap a futballban”.

Részvétet nyilvánított a szombati ellenfél, a West Ham United is.

„Soha nem felejtjük el, hogy Vichai Srivaddhanaprabha milyen sokat tett a Leicester City FC-ért, a városért és az angol labdarúgásért” – írták közleményükben.

A különböző futballklubok – kicsik és nagyon – nemcsak Angliában, hanem világszerte kifejezték együttérzésüket az elnök-tulajdonos halála miatt.

Az egyesület bejelentette, hogy a csapat következő két mérkőzését elhalasztják.

Borítókép: Szurkolók által elhelyezett virágok és sálak a Leicester City labdarúgóklub stadionja előtt a közép-angliai Leicesterben 2018. október 29-én.

MTI / AP / Rui Vieira

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában