VÍZILABDA

2020.05.14. 19:22

Egri Vízilabda Klub: nyíltságot és őszinteséget várnak

Az egylet részéről a teljes őszinteség szerepel egyik feltételként ahhoz, hogy a szakállamtitkárság segítő kezet nyújtson az Egri Vízilabda Klubot (EVK) működtető gazdasági társaságnak. A fizetésképtelenné vált kft. helyzete a hét elején kilátástalannak tűnt, ám néhány nap múltán változott a helyzet. Kedvező módon.

B. Cs.

Ahogy a fiatalok, úgy a felnőttcsapatok játékosai számára is biztosítottak lesznek a feltételek a folytatáshozFotók: Lénárt Márton

Fotó: LENART_MARTON

A mentőöv az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sport Szakállamtitkárságától érkezik. Az EVK szerdai elnökségi ülését már a jó hír ismeretében tartották azok után, hogy a klub ügyvezető elnöke, Szécsi Zoltán előzőleg hivatalos volt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár irodájába. A megbeszélés eredményeként nem kell lehúzni a rolót Egerben, nem dől össze a magyar póló egyik legpatinásabb, 110 éves fellegvára, mind a férfi-, mind a női csapat továbbra is az OB I.-ben folytathatja.

– A segítség feltétele a teljes nyíltság a klub részéről, a fizetésképtelenség okainak feltárása. Hogy milyen csapattal indulhat harcba az új bajnokságban az Eger, az most még megjósolhatatlan, de elkezdődtek a tárgyalások a játékosokkal, akik már nem számítanak szélnek eresztettnek. Még az sem kizárt, hogy a légiósok közül a szerb Sztrahinja Rasovics, esetleg a montenegrói Nikola Murisics is marad – írta a Magyar Nemzet. A lap munkatársa beszélt Szabó Tündével, aki úgy fogalmazott, hogy a szakállamtitkárságnak is célja a patinás – három magyar bajnoki címmel és négy Magyar Kupa-győzelemmel büszkélkedő – egri vízilabdaklub megmentése, a további működés biztosítása. Ennek feltétele a teljes őszinteség a klub részéről, az államtitkárságnak természetesen tudomása van a folyamatban lévő NAV-vizsgálatról, amelynek mennie kell a maga útján. A szakállamtitkárság ettől függetlenül megteremti a lehetőséget a klub fennmaradásához.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az egyelőre nem ismert, hogy a segítségnyújtáshoz milyen pénzösszegre van szükség, az viszont az egylet honlapján fellelhető, hogy a 2020-as költségvetésben az egri önkormányzattól 20 millió forintos támogatásra számít az EVK. A vagyoni helyzet ismertetéséből kiderül, hogy tavaly és 2018-ban a várostól nem kapott pénzt az egylet. Tavaly 502,9 millió forint volt a klub bevétele, amiből 475 milliót a taotámogatás tett ki, a többit a saját bevétel (tagdíj-, jegybevétel) jelentette. Az idei büdzsében a 376,5 milliós bevétel 306,5 milliós taót tar­talmaz.

A Magyar Vízilabda-szövetség elnöke, Vári Attila szerint Eger nagyon komoly oszlopa a magyar vízilabdacsaládnak, ezért is örül, hogy biztosított lesz a folytatás. – Mi is segíteni fogunk mindenben, amiben csak tudunk, hiszen nagyon fontos, hogy az ország különböző városaiban legyenek OB I.-es csapatok, ott játszó példaképek, akikre a gyerekek felnézhetnek. Mind a női, mind a férfivonalon ez is kell a sportág jövőjének megalapozásához – mondta a vezető a vlv.hu szakportálnak.

Ahogy a fiatalok, úgy a felnőttcsapatok játékosai számára is biztosítottak lesznek a feltételek a folytatáshoz Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Eközben a játékosok részéről Dabrowski Norbert edzővel együtt a BVSC-hez távozó Gyárfás Tamás elköszönt a drukkerektől.

– Sajnos eljött a búcsú ideje, ami nem a tervezett időben és módon jött el, de itt van... Nagyon szerettem Egert és megtisztelő volt képviselni ezt a gyönyörű várost! Az én szívemben továbbra is több a pozitívum a történtek ellenére. Köszönöm a csapatnak ezt a két évet, valamint külön hálával tartozom Dabrowski Norbert munkájáért, aki idehozott, bízott bennem és egy jobb emberré és játékossá faragott – búcsúzott Gyárfás Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában