VÍZILABDA

2019.07.26. 17:43

Egri VK: lépés az elit felé

Saját nevelésű játékosokra építve, hazai és nemzetközi szinten is újra az elithez szeretnénk tartozni – tekintett előre az Egri Vízilabda Klub elnöke. Szécsi Zoltán a nyárról, a feladatokról és a régi társakról is beszélt.

egrivizilabda.hu

Szécsi Zoltán díjátadóként is aktív. A klub szervezte tornán örültek neki az ifjak Fotó: Lénárt Márton

Fotó: Huszar Mark

– Amikor a válogatott pályafutásom véget ért, akkor a nyár kimondottan a vakációról szólt – fogalmazott a klub honlapján megjelent interjúban Szécsi Zoltán Sütő Gergő kérdéseire. – Most ahogy véget ért az iskola, rengeteg gyerkőccel elindultunk a HaBaWaBa nevű nagy vízilab­da-vakációra. Elképesztő élményt kaptunk Olaszországban. Mindenki nagyon élvezte, annak ellenére, hogy rengeteg munkánk volt vele. A legnagyobb feladatot azonban a tao jelentette. Amit mi kilenc hónap alatt a csapatommal elvégeztünk, azt egy profi könyvvizsgáló cég rengeteg pénzért, több hónap alatt tette volna meg. Most fordultunk a hajrára, zajlik a finomhangolás, bízom benne, hogy minden rendben lesz.

Szécsi Zoltán díjátadóként is aktív. A klub szervezte tornán örültek neki az ifjak Fotó: Lénárt Márton

Az egyletnél majd nagyszabású sajtótájékoztatón jelentenek be minden fontos kérdést, ha a játékosok közül valamennyi megérkezik Egerbe. Szó lesz az új igazolásokról, a beérett arculatváltásról, illetve a klub jövőképéről.

A „vízre váltva” elhangzott, hogy a háromszoros olimpiai bajnok kapus életében kevés idő jut a medencére, pedig minden lehetőség adott lenne rá. A klub körüli teendők azonban annyira lefoglalják, hogy ezzel nem tud foglalkozni. A régi társakkal azonban augusztus végén újra összeállnak pólózni.

– Számunkra is nagyon izgalmas minden ilyen mérkőzés – folytatta Szécsi. – Jó érzést jelent találkozni a többiekkel, újra játszani, motiválni egymást. Persze, ez nem annyira egyszerű már, mint régen, de annyi edzés volt bennünk pályafutásunk során, hogy egy alapszintet képesek vagyunk hozni. Picit jobban fáradunk, ám azt gondolom, hogy egész jól el fogunk majd játszani.

Az Eszterházy Károly Egyetem csapatában igazolással rendelkező hálóőrnek amennyiben ideje engedi, elkezd majd edzeni, és ha szükség van rá, akkor áll az OB I/B-s feladat elébe. Ezzel együtt Jászberényi Gábor hazatérésével bővülnek a lehetőségek az egyetemi csapatban, vagyis akár „Jasu” is beszállhat a Tóth Péter edzette gárdába.

Szécsi Zoltánnak meglehetősen dolgos az idei nyár, így hosszú pihenés most nem fért bele az idejébe.

– Természetesen keressük azokat az egy-két napokat, amikor egy picit ki tudunk kapcsolni. Januárban az Európa-bajnokság miatt lesz egy hosszabb pihenő, akkorra tervezzük, hogy családosan elutazunk pihenni – említette.

A jövőt illetően azt mondta, hogy remek a klub utánpótlása, és a szakmai stáb is kiváló munkát végez, eközben az infrastruktúra páratlan és egyedülálló az országban, minden feltétel adott ahhoz, hogy folyamatosan fejlődjön az EVK.

– Ha kiaknázzuk a lehetőségeinket, akkor saját nevelésű játékosokra építhetjük a jövő csapatait. Rövid távon az a cél, hogy azt a lépést tegyük meg, amivel mind hazánkban, mind nemzetközi szinten újra az elithez tartozhatunk – zárta szavait Szécsi Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában