ÍJÁSZAT

2019.07.26. 18:28

Egy hét múlva 3D íjász országos bajnokság Felsőtárkányban

A tavalyi terepíjász ob-n bizonyította az Uni SE, hogy az adott szakág legnagyobb országos versenyét is le tudja bonyolítani különösebb gond nélkül.

B. Cs.

Két versenynapon lehet majd bizonyítani Fotó: Lénárt Márton

Fotó: Lenart Marton

– Mondanám, hogy nem izgulunk, de akkor hazudnék. Bár az izgalom olyan luxus, amit nem engedhetünk meg magunknak, ugyanis sok hibának a bölcsője, ezért inkább úgy mondom, már nagyon várjuk a harmadikát – árulta el a Magyar Íjász Szövetség 3D szakágának országos bajnoksága előtt egy héttel Román Péter. A házigazda „Unicornis” Egri Íjász Sportegyesület megbízott elnöke a felsőtárkányi viadal kapcsán elmondta, az Uni SE 12 éve szervez íjászversenyeket. A készletbe a következők tartoznak: terep ob, terep GP, diákolimpia, minősítő teremíjász verseny, 50 célos 3D minősítő, jó pár 3D GP, regionális 3D bajnokság. A 3D világbajnokságokon két alkalommal építettek pályát a klub, számtalan kisebb 3D versenyt bonyolított le, ám 3D ob még nem került ki a kezei közül. Eddig. Tíz éve szervezték az első 3D GP-jüket, azóta minden tárgyévben az ő versenyeik a legnépesebbek. Az előzetes számítások szerint most sem lesz ez másképp. Ha másból nem is, ebből tudják: elismert szervezői az íjászsportnak.

Két versenynapon lehet majd bizonyítani Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Sokan – talán túl sokan – kérdezik minduntalan: milyen lesz a pálya? – vetette fel a vezető. – Mindenkinek annyit mondtam, nem fognak csalódni. A tervek szerint olyan versenyt kap a mezőny, ahol derekasan meg kell küzdeni a bajnoki címért – fölösleges nehezítések nélkül. Nem lesz cél az, hogy az íjászokat „teszteljük” extrém helyzetekkel, „mászós” vonalvezetéssel – az lesz a cél, hogy mindenki bizonyíthassa lőtudását. Ellenben teszünk arról, hogy a biztosnak vélt helyzetekről az értékelésnél kiderüljön, nem is volt az olyan biztos… Magyarán: egy országos bajnokságot fogunk szervezni, a megfelelő szakmai színvonallal.

A tavalyi terepíjász ob-n bizonyította az Uni SE, hogy az adott szakág legnagyobb országos versenyét is le tudja bonyolítani különösebb gond nélkül.

A bajnokság két versenynapból áll, a végén az ebben érintett kategóriáknak plusz külön döntővel. Mindeközben – a szombati „etap” után – kerül sor a 3D szakág évzáró bankettjére az egri Hotel Unicornisban.

– A Magyar Íjász Szövetségtől mindenféle szükséges támogatást megkaptunk, a gondtalan működést pedig igazán professzionális háttér biztosítja a versenyirodán – fűzte hozzá Román Péter. – Az ország legtapasztaltabb és legaprólékosabb munkát végző vezetőbírója fogja majd a piros tollat. A pályán mindenféle helyzetet ki tudunk alakítani, ami egy jó versenyhez szükséges. Felkészültnek érzem a jelenlegi helyzetünket.

A leendő versenyzők izgatottan várják már a versenyt. Román naponta olvassa az e-maileket, számtalan telefonhívást kap, különféle információkérések futnak be hozzá. Bár jelen pillanatban a többségnek az a legfontosabb kérdése, milyen lesz az időjárás jövő hétvégén.

Nos, ezt a szervezők sem tudják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában