KÉZILABDA

2017.12.14. 15:53

Egymást hergelték, győzelem lett a vége

Újfent megmutatták sportemberi nagyságukat az Eger SBS Eszterházy játékosai, akik a mindennapok nehézségei ellenére, rendkívül alázatos játékkal múlták felül a vendég Budakalászt.

Sike Károly

Dobó Zsolt (a labdával) a góljaival lendületet adott az Egernek Fotó: Lénárt Márton

– A közönség ismét jól szórakozhatott, izgalmas, látványos csatát vívott a két együttes – összegezte a mérkőzést Tóth Edmond, az egriek vezetőedzője. – Igyekeztünk kevés gólon tartani az ellenfelet, ami sikerült is. Ettől azonban örömtelibb, hogy eközben mi csak berámoltunk huszonkilenc találatot. Nehezen hangolódtunk rá a találkozóra, de aztán egymást hergelték a játékosok, ami átragadt a közönségre, s egy olyan légkör alakult, amiben már sikeresen vívhattuk meg a csatát.

Való igaz, egri szempontból nem indult túl jól a mérkőzés, a 6. percben már 4–1-re vezetett a vendégcsapat. Ahogy egyre inkább érte el az üzemi hőfokot az egri gépezett, úgy csökkent a hátrány. A 12. és a 17. perc között 5–8-as állásról 10–8-ra módosította az eredményt a házigazda. Dobó Zsolt mellett leginkább Inal Aflitulin remekelt, a két játékos összesen tizenegy gólt szerzett az első harminc percben. A kalásziak eközben a svéd Emil Berggrent és Fekete Dávidot sérülés, míg Czina Józsefet az Aflitulinnal történt sportszerűtlensége után piros lap miatt veszítették el. A vendégek a háromgólos hátrány ellenére sem mondtak le a pontszerzésről.

Többször is felzárkóztak egy találatra, sőt a 43. percben hosszú idő után ismét döntetlen állás (19–19) szerepelt az eredményjelzőn. A hajrában egri részről rendre akadt olyan játékos, aki lendített a csapat szekerén, a kalásziak pedig a végjátékra fejben teljesen felőrlődtek. Az egriek utolsó négy találatából kettőt Richard Stochl szerzett, aki védése után a pályán átívelve juttatta a labdát a vendégek üresen maradt kapujába. Az egriek NB I-es csapatként először győztek a Budakalásszal szemben.

Dobó Zsolt (a labdával) a góljaival lendületet adott az Egernek Fotó: Lénárt Márton

– Rászolgált a győzelemre az Eger – így vont mérleget a találkozót követően Forgács Gyula, a budakalásziak vezetőedzője. – A biztató kezdés ellenére az első félidőben kaptunk tizenhat gólt. Belső védőink közül Teodor Mats Emil Berggrent és Czina Józsefet is elveszítettük, ezzel kicsit el is fogytunk. Utólag kijelenthető, hogy az az időszak pecsételte meg a sorsunkat. A szünet után ugyan óriásit küzdöttünk, sőt lehetőségünk is adódott, hogy ismét a magunk javára fordítsuk az eredményt, de azzal, hogy végig futottunk az eredmény után felemésztettük az energiákat. A sűrű bajnoki program éreztette a negatív hatását.

A nap nyilatkozata Kiss Gergő nevéhez fűződött. Az egriek védekező játékosa a mindennapok nehézségeire rávilágítva így fogalmazott: „szürreális körülmények között készülünk hetek óta. Kifejezett szakmai értékelésbe nem is kezdenék, írhatják csupa nagybetűvel: csapat, szurkolók, küzdeni tudás.”

A férfi NB I 10. fordulójából elhalasztott mérkőzésen:

Eger SBS Eszterházy–CYEB Budakalász 29–26 (16–13)

Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, 650 néző. V.: Andorka, Hucker.

Eger: STOCHL 2 – Lezák 4, Radojevics 2, PETRO 2, KISS G., DOBÓ ZS. 6, Antl 3. Csere: AFLITULIN 7 (3), BAJORHEGYI, Szepesi, Vaskó 2, Füzi 1. Edző: Tóth Edmond.

Budakalász: Tamási – Sinkovics 1, Reznicek 4, NAGY B. 8 (1), Mazák 2, Berggren 3, Fekete. Csere: Váczi (kapus), Leimeter 1, Bohács 3, Koncz 1, Tóth Á. 3, Sutka, Nemes. Edző: Forgács Gyula.

Az eredmény alakulása. 6. perc: 1–4, 12. p.: 5–8, 18. p.: 10–9, 24. p.: 12–11, 36. p.: 17–15, 42. p.: 13–18, 48. p.: 22–20, 54. p.: 24–23.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/1.

Következik: Orosházi FKSE-Linamar–Eger SBS Eszterházy, december 17., vasárnap, 18.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában