VÍZILABDA

2019.05.25. 07:30

Elit társaságban pólózik és tanul az Egri VK exjátékosa

A kemény munka megéri a medencén kívül és belül.

B. Cs.

Urvári Lili remekül teljesített Beküldött fotó

.

Második tanulmányi évét fejezte be a San Jose Állami Egyetemen (SJSU) Urvári Lili. Az Egri Vízilabda Klub korábbi utánpótlás játékosa idén bekerült abban a nyolcas társaságba, amelynek tagjai akadémiai díjat kaptak. Ez afféle Jó tanuló, jó sportoló elismerés, amelyet Lili 2014-ben még az Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium tanulójaként vehetett át.

Urvári Lili remekül teljesített Beküldött fotó

A pólós 2013-ban még egriként szerzett serdülő bajnoki bronzérmet, majd 2017-ben már a Szentes színeiben örülhetett ifjúsági bajnoki címnek. A sikeres érettségi, a TOEFL nyelvvizsga és az angolul megírt matematikavizsga után sportösztöndíjat nyert a kaliforniai egyetemre. Idén az egyetem sportegyesülete, a Spartans színeiben 25 mérkőzésen szerepelt, amelyeken 32 gólt lőtt, 16 gólpasszt adott és 24 labdaszerzés szerepel statisztikájában.

A Spartans az Államok legerősebb konferenciájának Mountain Pacific Sports Federation (MPSF) tagja, amelynek a rivális csapataiban olimpia- és világbajnokok szerepelnek. – Nagyon büszke vagyok a Spartans játékosaira, akik az elismerést megkapták. Ez bizonyítja, hogy a kemény munka megéri a medencén kívül és belül. Célunk, hogy játékosaink sikeresek legyenek a tanulmányokban és a sportban is – fogalmazott a Spartans vezetőedzője, Sarusi Gábor. Az ugyancsak egri Kékesi Borbála fél éve került az Egyesült Államokba, ahol az Arizona State University csapatában pólózik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában