LABDARÚGÁS

2019.06.07. 18:00

Éremből tripla a gyöngyösi hölgyeknek

Ecsegi Zoltán tanítványai számára presztízs volt a Jászberény elleni idényzáró.

B. Cs.

A Gyöngyösi AK ezüstérmes felnőtt női csapata Fotó: Belkovics Krisztián

A Gyöngyösi AK női mindhárom női csapata éremmel zárta a 2018/19-es bajnoki évet. A felnőtt gárda a Pest megyei 3/4 pályás bajnokság Felsőháza Keleti csoportjában ezüstérmesként fejezte be a szezont. Ecsegi Zoltán tanítványai a playoff 10., utolsó fordulójában a Jászberényi FC elleni 2–1-es hazai győzelemmel biztosították be második helyüket.

– Nagyon örülünk a győzelemnek és a második helynek, annál is inkább, mert nekünk a Jászberény mumusnak számít – értékelt a GYAK edzője. – A vendégek soraiban több egykori gyöngyösi játékos szerepelt, így már csak a presztízs miatt is próbáltuk a mérkőzést három ponttal zárni.

A Gyöngyösi AK ezüstérmes felnőtt női csapata Fotó: Belkovics Krisztián

A jövőt illetően a tréner nem rejtette véka alá, hogy jövőre célba veszik az aranyat érő első helyet, már csak azért is, mert a gyöngyösi utánpótlás erős, amelyre bátran lehet építeni.

A gyöngyösiek csapatkapitánya, Póti Henrietta jól érezte magát a mérkőzésen úgyis, hogy rengeteg gólszerzési lehetőséget szalasztottak el. Hogy miért?

– Mert nagyon akartuk a győzelmet és emiatt rágörcsöltünk a meccsre. Az lendített át bennünket a holtponton, hogy igazi csapatot alkotunk. Amikor nehéz helyzetbe kerülünk, akkor biztatjuk egymást, és ez rendre segít – mondta Póti Henrietta.

A GYAK U18-as gárdája Papp Géza vezetésével a Heves megyei bajnokságban arany-, a Varga csaba irányította U16-os csapat pedig az Északkeleti-csoportban bronzérmet szerzett.

A rájátszás végeredménye

1. Kerepesi SBE 8 4 2 2 18–12 14

2. Gyöngyösi AK 8 4 – 4 12–16 12

3. SK Tóalmás 8 3 1 4 11–9 10

4. Gödi SE 8 2 2 4 11–19 8

5. Jászberényi FC 8 4 1 3 14–10 5

6. Tatárszentgyörgy (kizárva)

Megjegyzés: a Jászberényi FC-től 8 pont levonva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában