KÉZILABDA

2020.04.22. 16:33

Felére csökkentették a füzesabonyi kézilabdázók bérét

Az NB II-es gárda játékosaival májusban tárgyalnak az esetleges folytatásról.

S. K.

Az FSC a harmadik helyen zárta az idényt Fotó: Lénárt Márton

– Azzal, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) valamennyi bajnokságát lezártnak tekinti és helyezéseket sem állapítanak meg, férficsapatunk elbúcsúzhat a bronzéremtől – fogalmazott a Füzesabonyi SC szakosztály-vezetője, Pásztor Gergely. – Ebben a rendkívüli helyzetben rengeteg a megválaszolatlan kérdés a jövőre nézve, így egyelőre nem tehetünk mást, mint várjuk az MKSZ hivatalos állásfoglalását arról, hogy mikor és milyen feltételek mellett futhatunk neki a következő szezonnak.

Az FSC a harmadik helyen zárta az idényt Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A Fenstherm-Future-FSC férfi együttesét az NB II. Északkeleti-csoportjában hat fordulóval a bajnokság vége előtt a dobogó harmadik fokán érte az MKSZ döntése, míg a klub szintén harmadosztályú női csapata az ötödik helyen állt a küzdelemsorozat zárásakor.

– A szerződéseknek megfelelően május végéig mindenki megkapja a bérét, a mértékét azonban ötven százalékkal csökkentettük – jelentette ki Pásztor Gergely. – Nem ellenőrizzük, de minden játékostól azt kértük, hogy a lehetőségeihez mérten tartsa karban a testét. Addig az új bajnokságra való felkészülés kezdetének az időpontját sem tudjuk kitűzni, amíg nincsenek meg a legfontosabb információk az előttünk álló szezonról. A tervek szerint májusban minden játékossal elkezdjük a tárgyalásokat a közös folytatásról, bízom benne, hogy addigra tisztul a kép.

A csapatok felkészülését azonban egyéb körülmények is nehezíthetik. – Nyárra ígérték a csarnok tetőszerkezetének korszerűsítését, amire pályázat útján nyílik lehetőség – folytatta a szakosztályvezető. – Ha a munkálatok csúsznak, az a mi helyzetünket is megnehezítheti, hiszen az edzések helyszíne válhat bizonytalanná.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában