TEREPSPORT

2019.06.20. 16:55

Felsőtárkányban válogattak a hegyi futó vb-re

A Török út Trail nyílt versenyen 16,2 és 8,1 kilométeres távon is rajthoz lehetett állni.

B. Cs.

A férfiaknál győztes Beda Szabolcs a célban Fotó: Berán Dániel

Az ősszel rendezendő Hosszútávú Hegyifutó vb-re válogató versenyként szolgált Magyarország 7. Nyílt Hosszútávú Hegyifutó Országos Bajnoksága. Az Egri Testedző Club által Felsőtárkányban lebonyolított viadal maratoni távján indulóknak 1601 méteres szintkülönbséget kellett legyűrniük. Extrém melegben a technikás pályát a versenyzők öt körben teljesítették. A férfiaknál 3:14.26 órás idővel Beda Szabolcs (ELTE SE) hódította el az aranyat a címvédő Szabó Gábor (ELTE SE) és Gulyás János (BAB SE) előtt.

A férfiaknál győztes Beda Szabolcs a célban Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A nőknél Ménes Anita (Tiszakécske VSE) 4:00.30 órás eredménnyel védte meg tavalyi elsőségét az ezüstérmes Nagy Csilla (Csömör Sport) és a bronzot nyert Makainé Szabó Csilla (HRSE Debrecen) előtt.

A Török út Trail nyílt versenyen 16,2 és 8,1 kilométeres távon is rajthoz lehetett állni. Utóbbi etap szenior kategóriájában Ludányi László képviselte megyénket. Az Egri Triatlon Klub versenyzőjének 50.10 perces ideje a negyedik helyhez volt elegendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában