az eb-re készülve

2017.08.09. 18:15

Fiatal kosarasokkal megyünk Kazanyba

A szeptemberi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott fiatal kerettel szerepel a kazanyi nemzetközi felkészülési tornán.

A pénteken rajtoló viadalon – amelyen sorrendben a házigazda orosz, az izlandi, majd a német együttessel találkozik a magyar csapat – a keret felét húsz év körüli játékosok alkotják. A bő keretből ezúttal Hanga Ádámon kívül Ferencz Csaba és Tóth Norbert marad itthon.

„A felkészülési tervünknek megfelelően ezen a tornán elsősorban a fiataloknak biztosítunk játéklehetőséget” – nyilatkozta Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány, aki hozzátette: a fő feladat az, hogy a kontinensviadal mellett az őszi világbajnoki selejtezőkre is előre tekintsenek. „Itt pedig már kulcsfeladat hárulhat tehetséges fiataljainkra.”

A magyar válogatott 1999 után léphet pályára ismét Európa-bajnokságon, mivel a selejtezőben veretlenül megnyerte csoportját. A csapat a címvédő spanyolok mellett a házigazda Románia, továbbá Csehország, Horvátország és Montenegró válogatottjával csap össze Kolozsváron.

A 40. kontinenstorna augusztus 31-től szeptember 17-ig tart, a csoportküzdelmeknek Kolozsvár mellett Helsinki, Tel-Aviv és Isztambul ad otthont, a kieséses szakaszra a török városban kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában