kegyelet

2018.03.06. 11:27

A Fiorentina és a Cagliari is visszavonultatja Astori mezszámát

A két egyesület kedden jelentette be Twitter-oldalán, hogy többé egy játékosuk sem viselheti a 13-as mezt.

Davide Astori during the Italian friendly match football match between A.S. Roma and Atalanta at the Olympic Stadium in Rome, on may 11, 2015. Fiorentina captain Davide Astori dies suddenly aged 31 in Udine, italy, on 4 March 2018.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Silvia Lore

A 31 évet élt hátvéd ugyanis 2008 és 2016 között a Cagliariban – illetve kölcsönben a Romában és a Fiorentinában -, majd 2016 és 2018 között a Fiorentinában is ezt a számot viselte.

A firenzeiek csapatkapitányát vasárnap hajnalban álmában érte a halál, szívrohamot kapott a csapat udinei szállásán. A tragédia miatt az élvonal és a másodosztály vasárnapi mérkőzéseit elhalasztották.

A Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában egyperces gyászszünettel kezdődnek a meccsek ezen a héten, az udinei ügyészség pedig vizsgálatot indított Davide Astori halála miatt.

A hatósági boncolásra kedden (ma) kerül sor, Astorit szerdán felravatalozzák az Olasz Labdarúgó Szövetség firenzei edzőközpontjában, a temetése pedig csütörtökön lesz a Szent Kereszt templomban (Basilica di Santa Croce).

Borítókép: Davide Astori

Forrás: AFP/Silvia Lore

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!