Száguldás

2017.07.23. 20:38

Froome sorozatban harmadszor nyert a Tour de France-on

Összességében pedig immár negyedszer győzött az országúti kerékpáros körversenyen.

Az utolsó, 21. szakaszon Párizsba ért a mezőny, a Champs-Elysées-n már csak „ünnepeltek” a versenyzők, igaz, a hajrában komoly harc folyt az etapsikerért, melyet végül a holland Dylan Groenewegen szerzett meg.

A 31 éves, kenyai születésű Froome 2013, 2015 és 2016 után diadalmaskodott ismét a Touron. Így már csak egy sikerre van attól, hogy utolérje a csúcstartó négyest, vagyis a francia Jacques Anquetilt és Bernard Hinault-t, a belga Eddy Merckxet, valamint a spanyol Miguel Induraint, akik egyformán ötször nyerték meg a francia körversenyt.

A 104. alkalommal megrendezett, 3540 kilométer össztávú viadal hegyi bajnoka a hazai közönség előtt versenyző Warren Barguil (Sunweb), a pontverseny győztese pedig csapattársa, az ausztrál Michael Matthews lett. A legjobb fiatal versenyzőnek a kategória tavalyi győztesének, a brit Adam Yatesnek az ikertestvére, Simon (Orica-Scott) bizonyult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!