Rekordbünti

2018.04.19. 19:56

Guzmicsot tíz mérkőzésre eltiltották Kínában

A Kínai Labdarúgó Szövetség tíz mérkőzésre eltiltotta Guzmics Richárdot, a másodosztályú Jenpien Funde magyar válogatott védőjét, mert a vasárnapi mérkőzésen súlyos szabálytalanságot követett el.

Hungarian football player Richard Guzmics, left, of Yanbian Funde kicks the ball to make a pass against a player of Guizhou Zhicheng in their 15th round match during the 2017 Chinese Football Association Super League (CSL) in Guiyang city, southwest China's Guizhou province, 2 July 2017.

Az esetről készül felvétel alapján a Csöcsiang Jiteng otthonában lejátszott meccs 51. percében Guzmics előbb könyökkel megütötte ellenfelét, aki a földre került, ekkor a magyar hátvéd rálépett a nyakára.

A Titan Sports Plus nevű portál beszámolójából kiderül, hogy a tíz meccsre szóló eltiltás mellett 70 ezer jüanos (2,8 millió forint) pénzbüntetést is kiszabott a szövetség.

A cikk szerint a játékvezető a szándékosság miatt mutatta fel azonnal a piros lapot, a 31 éves játékos viszont tagadta, hogy direkt követte el a súlyos szabálytalanságot.

Az esetről készült videót ide kattintva tudja megtekinteni.

Borítóképünkön Guzmics Richárd a kínai bajnokságban

Forrás: Zhong Zhenbin / IMAGINECHINA / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!