LABDARÚGÁS

2019.07.30. 17:17

Gyöngyöshalász: erősebb és egységesebb csapat várható

Nagyon meglepőnek számított, amikor a gyöngyöshalásziaktól nem kevesebb mint hét játékos döntött úgy a nyáron, hogy Vámosgyörkre igazol.

B. Cs.

Harmat Bence Pest megyébe költözött

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Márkus Attila

A távozás hátterében a másfajta közeg kínálta megújulási lehetőség húzódik, azzal kiegészítve, hogy a megyei II-es gárdánál a pályán töltendő több játékperc is kecsegtetőnek tűnik. A 2018/2019-es megyei I. osztályban ötödik helyen végzett halásziak számára nagy érvágás a csapatkapitány Harmat Bence munkahelyváltás miatt elköltözése, míg a futsalban klubot cserélt Fülöp Viktor esetében új egyesülete, az FTC nem engedi a nagypályás szereplést. A szakmai igazgatóként Benus Ferenc irányította egylethez azonban érkeztek is labdarúgók.

– Lőrinciből hárman jöttek, Hevesről és Atkárról pedig egy-egy játékos kötelezte el magát hozzánk – közölte a halásziak asszisztens edzője, Hordós Dániel. – A kapus Horváth Péter azzal együtt vállalta a váltás, hogy tudja, Kovács Tamás mögött elsősorban csereként számítunk a szolgálataira. A keretünk a két hálóőrrel együtt 21 labdarúgót számlál, velük próbáljuk meg elérni az első öt hely valamelyikét. Az előzetes ismeretek alapján úgy tűnik, hogy ezúttal nem lesz magasan kiemelkedő csapat a 14-es mezőnyből, amelynek élcsoportjába leginkább a Lőrincit, a Pétervásárát, az Egerszalókot és magunkat várom. Akik távoztak tőlünk, azoknak sok sikert kívánunk, akik pedig nálunk játszanak, azoktól azt várom, az eddigitől egységesebb, erősebb csapatot alkotva legyenek eredményesek.

Harmat Bence Pest megyébe költözött Fotó: Márkus Attila / Heves Megyei Hírlap

A Gyöngyöshalász SE felkészülése jó ütemben halad, a tréner örül, hogy a nyári szabadságokat sikerült úgy ütemezni, hogy az edzések jelentős százalékán ott tudjon lenne a keret nagy része. A sérülések eddig elkerülték az állomány tagjait, és ebben bíznak a szezon során is. Arra a kérdésre, hogy a feltételek biztosítottak-e a nyugodt működéshez, Hordós Dániel azt felelte, hogy „amatőr szinten profi körülmények között dolgozhatunk”. Ebből a klubelnök Szabó Gyula jelentős szerepet vállal, de jár a köszönet Benus Ferencen kívül a mindenben segítő Csőke Lászlónak és a masszőrként tevékenykedő Unger Balázsnak is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában