és a java még hátravan

2019.10.07. 13:08

Hanga: kemény meneten vagyunk túl

A szezonrajt nehézségeiről és megváltozott szerepköréről is beszélt Hanga Ádám, a Barcelona magyar kosarasa.

ISTANBUL, TURKEY - OCTOBER 04: Dogus Balbay (L) of Anadolu Efes in action against Adam Hanga (8) of Barcelona during the Turkish Airlines EuroLeague basketball match between Anadolu Efes and Barcelona at the Sinan Erdem Dome in Istanbul, Turkey on October 04, 2019. Elif Ozturk / Anadolu Agency

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Elif Ozturk

A 30 éves játékos elsőként az elmúlt napok mozgalmasságát ecsetelte:

„Kemény meneten vagyunk túl, szombaton hajnalban értünk haza a győztes isztambuli Euroliga-meccsünkről, edzettünk egyet, aztán indultunk Andorrába, ahonnan ma reggel érkeztünk meg. Utóbbi mérkőzéssel természetesen nem vagyok elégedett, de ez Európa legerősebb bajnoksága, és nagyon nehéz idegenben nyerni” – mondta a 86-84-re elvesztett harmadik fordulós mérkőzésről, amelyen az ő 10 pontja ellenére a katalánok elszenvedték szezonbeli első vereségüket.

Az átalakult keretről Hanga úgy vélekedett, hogy az NBA-ből érkezett Nikola Mirotic vagy a CSZKA Moszkvával kétszeres Euroliga-bajnok Cory Higgins személyében remek játékosok jöttek a nyáron, és már csak jó csapattá kell gyúrni a társaságot.

„A léc ugyanott van, mint tavaly, a bajnoki címért és sorozatban harmadik kupagyőzelmünkért küzdünk, emellett az Euroliga Final Fourba is jó lenne bejutni”

- vázolta a terveket, majd rátért az új feladataira:

„Részben a sérülések miatt most más a szerepköröm, jelenleg irányító vagyok, ami 30 évesen komoly kihívás. Nem az a feladatom, hogy 20-30 pontokat dobjak, hanem hogy mozgassam a csapatot, és élen járjak a védekezésben is.”

Az edzésrendről rendszerint csak aznap reggel határozó vezetőedzőről, a szerb Svetislav Pesicről a 200 centis magyar kosaras közölte, már hozzászoktak a 70 éves mester filozófiájához.

„Bár kétségtelenül furcsa, hogy ma sem tudom, hogy holnap mikor edzünk”

- tette hozzá Hanga, akinek

csapatára több mint 90 meccs vár az idény során,

ráadásul az Euroligában az első nyolc mérkőzésükből hatot idegenben vívnak.

Távlati elképzeléseiről a 2017-ben a vörös-kékekhez érkezett magyar légiós úgy fogalmazott:

„Nagyon szeretek a Barcában játszani. Nyáron 2022-ig szerződést hosszabbítottam, amely opcionálisan egy évvel meghosszabbítható, ezzel együtt szeretnék minél tovább itt maradni.”

A válogatottbeli szereplésről Hanga közölte, örömmel ott lenne a 2021-es Európa-bajnokság selejtezőin, de ez nem rajta múlik:

Az Euroliga és a nemzetközi szövetség sajnos tovább folytatja egymással a nevetséges harcot a versenynaptár kialakítása körül, emiatt év közben nem tud a nemzeti csapat rendelkezésére állni – mondta. „Bosszantó ez a helyzet, amely remélem, hamarosan rendeződni fog” – fűzte hozzá.

Forrás: MTI

Borítókép: Hanga próbál blokkolni az isztambuli Euroliga-meccsen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában